Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çocuğu şımartman ona yapılacak en büyük bir kötülüktür.
Gönderen : Süleyman
Tarih : 12/30/2020 10:03:45 PM


.
ÇOCUĞU ŞIMARTMAK ONA YAPILACAK EN BÜYÜK BİR KÖTÜLÜKTÜR

Soru-Cevap
Değerli büyüğüm
Bir sene gibi uzun bir aradan sonra size tekrar bilgilerinizden faydalanma ihtiyacı duyduk ve yazmaya karar verdik.

Yakında doğacak olan oğlumuz için nelere dikkat etmeliyiz. Onu dinimize ve ailemize hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek için neler yapmalıyız.

Size ve tüm gönül dostlarıma sevgi, saygı ve selamların en içten gelenini sunuyorum ve oğlumuz için dualarınızı bekliyorum.

Allah'a emanet olunuz.

Süleyman Şimşek

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Süleyman Şimşek,

Kıymetli yavrum, önce anne hamilelik dönemini çok rahat geçirmeli. Kavga, döğüş olmadan, lüzümsuz münakaşalara girmeden, tatlı, güzel bir hava içinde anne hamilelik dönemini tamamlamalıdır. Çocuk doğduğu andan itibaren eğitimi de başlar. Daima karı-koca arasında saygıya dayanan, sevgiye dayanan güzel bir hava olmalı, bir tek gün bile evin içinde kavga, döğüş olmamalıdır. Çocuk için ideal gıda anne sütüdür. Ancak çocuk anne sütünü kabul etmediği takdirde mam verilebilir. Bir süre sonra çocuğa çok hafif çorbalar, suyla karıştırılmış tabii meyve suları, süt verilebilir. İmkan nispetinde çocuk tabii gıdalarla büyütülmelidir. Çok küçük yaştan itibaren çocuğa bir imparatora gösterilen saygı gösterilmelidir. Ama kesinlikle çocuk şımartılmamalıdır. Bir çocuğa yapılacak en büyük kötülük onu şımartmaktır. Bunu asla unutmamalıdır. Çocuklarını şımartan aileler sade onlara karşı değil aynı zamanda topluma karşı da en büyük suçu işleyenlerdir. Çocuk küçük yaştan itibaren kendi kendini idare etmeye alıştırılmalıdır. Lise, üniversite yaşındaki çocuklarına elleriyle yemek yediren anneler acaba en büyük kötülükleri yaptıklarının farkındalar mı? Çocuğu hayata hazırlamak anne babanın en büyük görevidir. Çocuğu şımartmakla hiç bir yere varılamaz.

Sevgili yavrum, şimdilik bu kadar. İleride karşılaşacağınız problemleri yazarak meseleye yeni açılımlar getirebiliriz.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]