Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Miskin Yunus, sen seni bir adam mı sanırsın, halini, mikdarını bil derlerse
Gönderen : A.R.
Tarih : 1/8/2021 2:20:45 AM


.
MİSKİN YUNUS SEN SENİ BİR ADAMI MI SANIRSIN
HALİNİ, MİKDARINI BİL DERLERSE NE DERSİN...
Soru-Cevap
Efendim, öncelikle en içten hürmet ve sevgilerimi sunarım.Sizin insanı kâmil olma yolundaki tavsiyelerinizi hayatına geçirmeye çalışan ve bu yolda ilerlemeye çalışan birisiyim. Sizin önemle vurguladığınız bir söz var.İnsanı tekâmül yolunda en hızlı ilerleten şey kendini insanların en aşağısı olarak görmesi ve sabahleyin evden çıktığı zaman bu dünyanın en günahkâr insanı benim diyebilmesidir. Bu söze bütün kalbimle inanıyorum fakat insanda öyle bir nefis var ki, bir yerde mutlaka sesini duyuruyor. En azından inanmayan bir insanla karşılaştığım zaman nefsim bana ondan üstün olduğumu söylüyor, fakat vicdanım yarın kimin nasıl öleceği belli olmaz, belki o iman eder kurtulur, sen ise bir yerde takılır imansız olarak gidebilirsin diyor. Kendimle sürekli mücade ediyorum fakat nefsi, sözle islâh etmek o kadar kolay olmuyor. Allah dostları bu yolda ne mücadeleler vermişler, kadılık yaparken ciğer satan veliler olmuş. Sizin nefisle mücadele için tavsiyeleriniz nelerdir efendim ? Bu konudaki görüşlerinizi lütfederseniz sevinirim.
Selam, sevgi ve saygılar
A.R.
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın A.R.,
Kıymetli yavrum, bütün mesele nefsin oyununa gelmemek. Şu anda genelevde çalışan bir kadının Allah’a bizden daha yakın olmadığı ne malum? Sokakta yıkıla yıkıla geçen bir sarhoşun bizden daha asil, daha temiz kalpli olmadığı ne malum? Sen, bir noktadan sonra nefsine yenik düşüyorsun. Bu sadece senin hayatı ve insanları gerektiği şekilde tanımadığını gösterir. Keşke yüz yüze konuşsak da ben sana yaşanan reel hayattan örnekler gösterebilsem.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]