Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Aileler sağlam olursa toplum da sağlam olur.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 1/15/2021 1:07:00 AM


.
AİLELER SAĞLAM OLURSA TOPLUM DA SAĞLAM OLUR

"Bir grup Amerikalı sosyolog, Japon mucizesinin sırrını çözmek için Japonya’ya giderler; çeşitli alanlarda araştırmalar yaparlar ve şu sonuca varırlar:

Japon kalkınmasının sırrı, Japon ailesinin sağlamlığında, güzelliğinde ve saygınlığındadır. Japon ailesinde eşler birbirlerine karşı sevgi, saygı dolu ve incelik doludur. Gerekirse birbirleri için hiç çekinmeden ölümü göze alabilirler. Aile yapısı sağlam olan toplumlarda başarı da o oranda çabuk geliyor. Sabahleyin eşlerin birbirlerine karşı takındıkları tavır son derece önemlidir. Evinden öfkeyle, asabiyetle ayrılan erkeğin o gün başarılı bir çalışma yapması, iş hayatında verimli olması pek mümkün değildir. Keza, sabahleyin kalbi kırılan, incitilen bir hanımın da o günü başarılı geçireceği beklenemez.

İş bu kadarla da kalmıyor, o çirkin münakaşalar, söylenen tatsız ve kaba sözler çocukların da iç dünyasında, hiçbir zaman unutulmayacak, derin yaralar açıyor ve bazen bir ömür boyu kanıyor. Biraz sabırla, biraz saygıyla, biraz edep ve incelikle geçiştirilecek nice durumlar, bir dram haline getiriliyor. Ve bu sarfedilen sözlerin hiçbiri unutulmuyor. Kadınla erkek arasında öyle hassas, öyle ince durumlar oluyor ki, dikkatsizce sarfedilen bir sözle, o ilişki bir anda renk gibi uçuyor, duman gibi dağılıyor ve artık hiçbir gayret ve fedakârlık onu geriye iade edemiyor."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]