Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İman kaleleri...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 1/18/2021 1:23:39 AM


.
İMAN KALELERİ...
"Bütün mesele, hayatı ve realiteyi olduğu gibi kabullenmek. Olaylara sükûnetle bakmak. Nasıl ki fırtınalı havalarda gemileri limana çekerler, böyle zamanlarda insanın da sığınacağı iman kaleleri olmalı. Bu din olur, tasavvuf olur, musiki olur…"
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

HAYATIN EN ÖNEMLİ BİR UNSURU: DENGE
“Müslüman’ı bir kelime ile anlatır mısın?” diye bir soru sorsanız, “Dengeli insan” derdim. Hayatın en önemli olayı, bence dengedir. Dengesiz bir insan, aile, toplum içinde bir sorun, bir problemdir. Her şeyin ölçüsü olmalı. Kendi ile olan barışıklıkta, insanlarla sosyal durumlarda, her şeyde dengeyi korumalı. “İslâm’ın en güzel meziyeti, dengeli olmaktır.” demiş Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam Hz. Yine Peygamberimiz, “İbadette dahi denge, ölçü olmalı.” Buyurmuşlardır. Aman dikkat edelim. Her şeyin orta yolunu bulalım."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

KİMSE...
"Kimse yaşadığı hayatı kendi keyfine göre, nefsaniyetine göre bitirmeye mezun değildir. Bu hayata, değil her gününü, her dakikasını değerlendirmek üzere gönderildik. Bu yerdeki karıncadan, gökteki yıldızlara kadar ihtişamla dolu hayat boşuna kurulmadı."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]