Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Zamanı değerlendirme sanatı.
Gönderen : Zehra
Tarih : 2/8/2021 3:17:27 PM


.
ZAMANI KULLANMA SANATI

Soru-Cevap
Sevgili Sabri Amca'cığım,

Bazen insana 24 saat yetmiyor.. Bana günü verimli ve planlı geçirme yöntemlerinizden basedebilir misiniz lütfen? Sizin bir gününüz nasıl geçiyor? Ellerinizden öpüyorum.. Allah(c.c)'a emanet olunuz.


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

**********************
Sayın Zehra Hanım,

Kıymetli yavrum, 24 saati kullanabilmek, hakkını verebilmek dünyanın en zor, en hassas, en çetin işidir. Önce erken kalkmak lazım. Geç kalkanlar için daha baştan hayat da herşey de bitmiştir. Onlar sahaya çıkmadan maçı kaybedenlerdir. İlk yapacağın iş budur.
Saatini kurarsın, kapının önüne davul zurna mı getirtirsin, ne yaparsan yap önce erken kalk. Bir gece evvelden ertesi gün yapacağın işlerin planını yap. Onları bir kağıda yaz, önem sıralarına göre numara koy. Bu işi öyle ciddiye al ki gerektiğinde ölümüne çalış. Miskin miskin geç saatlere kadar yatanlar zaten ölmüş insanlardır. Onlardan ne kendilerine, ne ailelerine, ne memleketlerine ne de insanlığa bir hayır gelmez. Rahmetli babaannem böyleleri için “Ver yesin, ört uyusun” derdi. Sonra kalkar kalkmaz önce yatağını düzelt sonra derhal çalışmaya başla. Daima bir işi bitirince ikinciye geç. Eğer ruhunda uyuşukluk varsa ölümüne onu yenmeye çalış. Hayatta hiçbir işini aceleye getirme. Bil ki “Acele şeytandandır”. Yaptığın her işten zevk almaya çalış. Farzı muhal çay demliyorsun, onu her gün biraz daha iyi demlemeye çalış.

Muhakkak kahvaltı yap. Kahvaltısız başlayan hayat tuzsuz çorba gibidir. O günün programı bitmeden ne kadar yorgun olursan ol katiyyen yatma. Uykuda önemli olan yarım gün leş gibi yatmak değil birkaç saatt de olsa bir kuş uykusu uyumaktır. O yeter. Ne demek kuş uykusu? Kuşlar gibi, melekler gibi tertemiz yatmak ve hayatı bir melek hayatına çevirmektir.

Kıymetli yavrum, ilk etapta söyleyeceklerim bunlar. Bunları uygula, ikinci etaba geçelim.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]