Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Acımayana merhamet edlmez.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/13/2021 1:23:11 AM


.
HAYAT DERSİ...
ACIMAYANA MERHAMET EDİLMEZ
"İsviçre’de ekonomi doktorası yapıp dönen bir okurum, geçen gün ziyaretime geldi. Çeşitli konularda izlenimlerini anlattı. Bir husus var ki, sizlere anlatmak ihtiyacını duydum.
Bu okurumun oturduğu apartmanın karşı dairesinde dört kişilik bir aile var. Anne, baba, kız evlât, erkek evlât. İkisi de öğrenci. Bu aile İngiltere’den gelmiş. Düzen var, nizam var, sulh, sükûn var diye İsviçre’ye yerleşmek istiyorlar. Bir süre sonra İsviçre vatandaşı olmak için resmî makamlara müracaat ediyorlar. Gelen cevap olumsuz. İki çocuğunuz öğrenci, bunlar kalabilirler; ama siz en kısa zamanda İsviçre’yi terk edin diyorlar. Size müsaade etmiyoruz. Sebebini soruyorlar. Gelen cevap çok ilginç, bir o kadar da düşündürücü.
Size çeşitli vakıflardan mektuplar geldi, soruların birine bile cevap vermeden, üç-beş kuruş yardım etmeden hemen çöpe attınız. Gün oldu kimsesiz hastalara yardım vakfından, gün oldu fakir öğrencileri okutma vakfından mektuplar geldi. Sizden sembolik de olsa yardım bekliyorlardı; ama siz ufak bir ilgi bile göstermeden gelen tüm mektupları çöpe attınız. Oysa, bunların hepsi bilgisayara kaydediliyordu. Siz herhalde, kimin haberi olur dediniz, attınız. Bu kadar duygusuz, merhametsiz, şefkatten uzak insanların İsviçre topraklarında yaşamasına müsaade ede­meyiz. Lütfen en kısa zamanda terkedin ülkemizi…
Efendim, okuduğunuz bu satırlar ne radyo, ne televizyon, ne de bir gazete haberi, doğrudan doğruya hayattan alınmış bir kesit. Ve bu olayda duyan, düşünen, hisseden insanlar için nice ibretler var. Hayat dengeler üzerine kurulmuş. Her konuda, her an, her yerde çok dikkatli, çok uyanık, dengede olmamız gerekiyor."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]