Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şeye önyargı ile yaklaşan bazı okumuş cahiller...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 3/15/2021 11:14:33 AM


.

HER ŞEYE ÖNYARGI İLE YAKLAŞAN BAZI OKUMUŞ CAHİLLER...

"Geçenlerde televizyonda utanç duyarak böyle bir rektörün konuşmasını dinledim. Evet, rektör olmuş ama adam olamamış. İnsanlıktan, efendilikten, memleket sevgisinden, insan sevgisinden o kadar uzak ki, çok rahat bir şekilde imam Hatip Okullannın kapatılmasını istiyordu. Hayretler içinde kaldım.

Gençlik yıllarımı düşündüm. Hep şu terane tekrarlanırdı; "Efendim, Türkiye'nin geri kalmasına cahil imamlar sebep oluyor. Ne zaman onları okutursak Türkiye kurtulacak."

İşte İmam Hatip Okullan açıldı. O okullardan memlekete bir çok kıymetli gençler yetişti. Sayın rektör, "Efendim," deseydi, "Bu imam Hatip Okulları iyi güzel de, şu taraflan noksan. 0 noksanlann tamamlanması gerekir”, sarsılmaz, bu kadar kınlmazdım. Yahut “şu taraflan fazla, ifrata gidiyorlar, aşınya kaçıyorlar. Bu yönlerinin törpülenmesi gerekir". Evet her müessesenin kendine göre zaman zaman birtakım artıları veya eksileri oluyor. El birliği ile efendice. saygılı bir şekilde bunları itidal çizgisine getirmek hepimizin görevi. Ama böyle yapmayıp da köküne dinamit koymak, onu havaya uçurmak, işte burası bana akıl dışı, ilim dışı, insanlık dışı gibi geliyor.

Anadolu'da bir atasözü vardır, çok kullanılır: "Bir kere tökezledi diye bir atı vurmazlar." denir. Genellikle bu çağdışı, idrakdışı davranışlar maalesef toplumumuzda çok sık görülüyor. Yazık günah değil mi? Yüce Peygamberimiz; "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır" buyuruyor. Bize düşen görev, fert olarak, toplum olarak, her gün, her saat, hatta her dakika daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele gitmek değil midir? Bir söz vardır. Hatasız kul olmaz derler. Hepimizin hatalan var, hepimizin artılan, eksileri, noksanlıklan veya fazlalıklan var. Önemli olan, el birliği ile bunlan itidal çizgisine çekmek olmamalı mı?
Peygamberimiz bir Hadisinde; "Hayatta hiçbir konuda itidal dışına çıkmayın. İfrat veya tefritlere gitmeyin. Daima orta yolda kalın" buyuruyor. Cemaatten biri; "Ya Resulullah hepsi iyi güzel de, ibadette aşın gitsek daha iyi değil mi?" diyor. Peygamberimiz cevaben; "Siz siz olun, ibadette dahi aşınya gitmeyin. Çünkü sizden evvel gelen nice kavimler dinde ifrata gitmek yüzünden helake uğradılar." buyuruyor.""

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]