Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Huzur ve mutluluk yanlız Allah ve Peygamberle beraber olabilmekte.
Gönderen : Yavuz
Tarih : 3/24/2021 1:44:17 PM


.
HUZUR VE MUTLULUK YALNIZ ALLAH'LA VE PEYGAMBERLE BERABER BULUNABİLMEKTE
Soru-Cevap
Degerli Sabri hocam,
Size bir fikir danisacagim. Ben yurtdisinda buyuyup, unuversiteyi de ayni ulkede okuyup ve burada bir kac yil is deneyimine sahib olan, 26 yasinda bekar bir kulum. Ne yazik ki, bulundugum ulkenin sosyal ve ahlaki durumlari beni, gönlumu ve imanimi asiri derecede cok incitmekte; ya onlar'la olacagim, ve ya orlardan dislanmis olarak bir hayat gecirmem gerek. Tahsilim ve referanslarim Allah'a cok sukur cok iyi durumda, ulke degistirme imkanim var.
Benim kararim ailemin bir zamanlar terk ettigi Turkiye'ye dönmek ve hayatimi orada gecirmek, sehir icin Istanbul'u dusunuyorum. Yanliz bir sorun hep karsima cikiyor. Her ne kadar bulundugum ulke'nin insanlari'nin ahlaki degerleri dusuk olsada, namuslu, caliskan, durust bir kisiliklere sahibler. Ne yazik ki, tecrubelerim turkler (ve Istanbul'da yasayanlar) hakkinda cok iyi seyler söylemiyor. Burada bir seyin altini cizmek isterim; tabiiki herkezi kastedmiyorum, fakat is dunyasinin insanlari genellikle duzembaz, iki yuzlu, hilekar oluyorlar. Ne yazik ki tecrubelerim bunlardan yana.
Acaba benim Turkiye'ye dönme kararim, beni daha bir ucuruma mi surukleyecek? Ahlaki ve imani degerleri kazanmak ve guclendirmek yerine, iki yuzlu bir insan olarak mi cikacagim? Gönul gözumun hep acik olmasi icin Yarada'na hep dua ediyorum, beni Sirati Mustakim'e eristirmesi icin yalvariyorum. Ama dedigim gibi, insan kiminle yatarsa onunla kalkar, yagmur'dan kacarken doluya yakalanmiyayim?
Kafam karisik. Baska ulkeye mi gitsem? Imami Gazali'nin dedigi gibi, bazen insanlar gönul kapilarini acmak ve ufuklarini genisletmek icin, dis seyahatlar yapmali; yanlizda ic degil....
Tekrar belirtmemde fayda oldugunu göruyorum. Her ulkenin insalari icinde bözguncular ve iyi insanlar mevcutdur. Yukaridaki terimlerim ile hic kimseyi rencide etmek istemem. Genelleme de yapmak istemiyorum. Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
Saygi ile,

Yavuz


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
*************

Sayın Yavuz Bey,
Kıymetli yavrum, gaybı yalnız Allah bilir. Gelecek hakkında konuşan insanlardan ben hiç hoşlanmam. Onların sahtekar olduklarına inanırım. Burada yapacağınız seçimin size neler getireceğini bilemem. Yalnız ben sizin yerinizde olsam Türkiye’ye gelmeyi tercih ederim. Her şeyi göze alır, memleketime dönerim.

Kararınız ne olur bilemem. Ben böyle düşünüyorum. Her şeye rağmen memleketimizde temiz, yiğit, mert kalabilmiş kadınlar ve erkekler de var. Onlar olağanüstü bir yaşam savaşı vererek ruh asaletlerini koruyabildiler. Avrupa var gücüyle Türk’ü ve İslamı yıkmaya, yok etmeye çalıştı. Ama böylelikle kendi felaketini hazırladı. Aslında Avrupa’yı ve Amerika’yı kurtaracak tek kuvvet sadece Türk ve İslam gücü idi. Yaptıkları hainliklerle Avrupa ve Amerika kendi felaketini kendi hazırladı.

Sevgili yavrum. İş yalnız bireysel yaşantılara kaldı. Bugün aslında temiz kalabilen kadın ve erkeklerin hepsi akıl almaz, inanılmaz bir hayat mücadelesi verdiler. Hepsinin hayatı destanlık çaptadır.
Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]