Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah’ın ve Peygamberin inan dediklerinden başka hiçbir şeye hiçkimseye...
Gönderen : Mihrimah
Tarih : 3/24/2021 1:49:06 PM


.
ALLAH'IN VE PEYGAMBERİN İNAN DEDİKLERİNDEN BAŞKA HİÇ KİMSEYE VE HİÇBİR ŞEYE İNANMA
Soru-Cevap
Efendim Merhaba,
Ben bir süre önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle işin ehli olan bir zata yıldızname baktırdım. Yıldızname sonucunda o zat bana iş, çevre, evlilik v.s. bir çok konuda kısmetimin bağlı olduğunu, bu yüzden her türlü işimde sıkıntı yaşadığımı söyledi. Bu sıkıntılarımdan kurtulmam için vefk adı verilen, doğum tarihi, anne adı ve ebced hesabına göre yazılan bir tablo yapmasını önerdi. Ama ben biraz tereddüte düştüm acaba büyü tarzı bir şey mi diye. Yıldıznameye bakan şahıs anladığım kadarıyla ehli iman bir zat ve bu işten para da almıyor. Vefk hakkında bir bilginiz var mı? Sizce dua amaçlı böyle bir şey yaptırmak doğru mu? Hayırlı akşamlar diler, hürmetle ellerinizden öperim.


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------
Sayın Mihrabad,
Kıymetli yavrum, böyle ne idüğü belirsiz insanlara niye fal baktırıyorsun? Bilmiyor musun Peygamberimiz falın her çeşidini yasaklamış. Şöyle buyuruyor: “Fala bakan da baktıran da bizden değildir.” Ben tek şey biliyorum, o da Kur’an-ı Kerim’de gaybı yalnız Allah’ın bileceğinin yazması. Senin rızkını bu herif mi veriyor ki senin geleceğini bağlı görüyor.

Kıymetli yavrum, ben böyle şeylerden nefret ederim. Bu heriften de nefret ediyorum. Sen gel Ayet ve Hadisin dışında gerçek arama. Böyle eften püften heriflere de yüz verme.

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]