Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgi ve saygıyla baktığımızda bütün evren cennet olur.
Gönderen : Mehmet Öztürk
Tarih : 3/27/2021 11:36:11 AM


.
SEVGİ VE SAYGIYLA BAKTIĞIMIZ ZAMAN BÜTÜN EVREN BİR CENNET OLUR

Soru-Cevap

Hocam selamün aleyküm, nasılsınız.

Sizin sohbetlerinizi çok beğeniyorum Mesaj tv de her pazar kaçırmamaya özen gösteriyorum. Bu faydalı sohbetlerinizden dolayı ve insanlara faydalı olduğunuzdan dolayı sizlere ve ekiplerinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizden Allah razı olsun, Allah sizi ve sizin gibileri başımızdan eksik etmesin. Amin.

1-Babamdan eskiden çok korktuğum için yanında doğru birşey konuşamıyorum, konuşmadığım zaman bana kızıp söyleniyor ama beni hiç anlamıyor. Lütfen bana bir fikir veriniz, bu korkuyu nasıl yenebilirim, ne yapmalıyım?

2-Büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi nasıl olmalıdır?

Hocam şimdilik bu kadar, Allah sizden razı olsun.

--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Mehmet Öztürk,

Efendim, ilginize teşekkür ederim. Sorduğunuz birinci soru için şunu söyleyebilirim: Kendinize bir süre daimi telkin yapın.
“Ben, her yerde rahat, sakin konuşabilirim. Çünkü ben doğruları söylüyorum. Saklı, gizli bir halim yok ki çekineyim, korkayım. Bu durumu ben biliyorum, insanlar biliyor, Allah biliyor. Ben her yerde hiç çekinmeden inandığım, güvendiğim, itimad ettiğim doğruları söyliyebilirim. İnşallah son nefesime kadar bu böyle olacak. Allah, kem sözden sakındırsın”.

Şimdi günün muhtelif saatlerinde bu metni tekrarlayın. Kimseye bahsetmeyin. Göreceksiniz bir süre sonra bu kapalı olan kapılar açılacak. Her taraf güzelliklerle dolacak.

Gelelim ikinci soruya. Sevgili Mehmet Bey, biz büyük küçük herkese, her yerde, her zaman sevgi ve saygı göstermekle yükümlüyüz. Değil büyük, küçük ayrımı, kainattaki bütün insanları, bütün hayvanları, bütün bitkileri, bütün eşya ve cemadatı da sevgiyle, saygıyla, edeple, incelikle selamlıyor, bağrımıza basıyoruz. Çünkü her zerreden zikreden Allah’tır, her fiilin faali Allah’tır, her sıfatta mevsuf olan Allah’tır. Her vücutta mevcut olan Allah’tır. O zaman bunun bir istisnası olmaz ki bunu büyük, bunu küçük diye ayıralım. Karşımıza çıkan kim olursa olsun büyük, küçük, fakir, zengin, köylü, kentli, kadın, erkek ayrımı yapmadan istisnasız hepsine Allah rızası için sevgi ve saygı gösterdiğimiz zaman bütün kainat renkle, ışıkla dolacak. Her varlıkla dost olacağız, kardeş olacağız, onlarla barış, biliş, güzellik ve uyum içinde yaşayacağız.
Sizin tertemiz bir insan olduğunuza inanıyorum. Siz, Mehmet Öztürk olarak kalbi ve kafası Allah aşkıyla dolu, pırıl pırıl bir kimsesiniz. Başaracağınızdan en ufak şüphem yok. Yolunuz mübarek olsun.

Allah’ın tüm iyilikleri ve güzellikleri sizinle beraber olsun.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]