Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mübarek geceler neen kandil gecesi olarak adlandırılır?
Gönderen : Siteden
Tarih : 3/27/2021 12:09:46 PM


.
MÜBAREK GECELER NEDEN KANDİL GECESİ OLARAK ADLANDIRILIR?
Eskiden bu mübarek gecelerde kandiller yakılarak caddelere asılır, sokaklar adeta bir bayram günü gibi aydınlatılırmış. Bu nedenle bu kutlu geceler aynı zamanda kandil geceleri olarak anılır olmuş. Herbiri inananlar için çok özel bir olayı, bir haberi, bir güzelliği müjdeleyen bu geceler inananlar için de apayrı bir sevinç ve heyecan vesilesi olmakta, o gün yoksullar, çocuklar sevindirilmekte, anne babaların özel hayır duaları alınmakta, ibadet ve zikirler çoğaltılmakta, müzmin dargınlar güzel bir barışma bahanesi bulmakta ve böylece toplumsal birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları güçlenmekte, yapılan güzel ve hayırlı işlerin bereketiyle de dualar çok daha kolay kabul olmakta, toplum ve birey olarak kazalar, belalar savuşturulmakta, hayatın çeşitli zorlukları ile artık nefes almakta iyice zorlanan insanlık için adeta bir temiz hava koridoru açılarak yeniden yaşam enerjisi bulunmaktadır. Yapılan bütün bu hayırlar ve alınan dualar bereketiyle Yüce Rabbimizin hoşnutluğu da kazanılarak gönüller arınıp temizlenmektedir.
Muhterem Sabri Tandoğan Büyüğümüz kandil gecelerine çok hürmet eder, o geceleri çok sevinçli bir bayram akşamı gibi geçirir, etrafındaki dostlarına da adeta bir bayram havası yaşatırdı. Bu özel gecelerde çocukların da hediyelerle özel olarak sevindirilmesini çok uygun görür, gelen kandil tebriklerini ve telefonlarını cevaplar, arayanlara iltifat ve dualar ederdi. Bu mübarek gecelerde hürmeten bazı hırsızların o gece işe çıkmadığını, bazı fahişelerin o gece sabaha kadar ağlayıp göz yaşı dökerek Allah'tan af dilediklerini, birçok alkol müptelasının o geceye hürmeten bir gece için bile olsa içkiyi bıraktıklarını anlatırdı...
Muhterem Büyüğümüzün bu mübarek geceler için en çok tavsiye ettiği husus dargınların barışması olurdu. Çünkü Muhterem Sabri Tandoğan Hocamız insanları affetmeyen Allah'tan da af beklemesin buyururlardı. "Kalbinde kinle ölen kabrinde azap içinde kalır." "Ancak affedenler affedilirler." diye sürekli hatırlatırlardı. Bu mübarek günde Aziz Büyüğümüzü de rahmetle, dualarla, özlemle bir kez daha anıyoruz.
Bu güzel duygularla yeniden Mübarek Berat Kandilinizi tebrik ederiz. Çok hayırlı, uğurlu, esenlik veren gelişmelere, affa ve barışa, huzura ve toplum olarak bütün zorluklardan ferahlığa çıkmamıza vesile olmasını niyaz ederiz.
Sabri Baba ve Gönül Dostları Sayfa Ekibi

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]