Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Verdikçe çoğalan tek şey sevgidir.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 4/5/2021 12:52:15 PM


.
VERDİKÇE ÇOĞALAN TEK ŞEY SEVGİDİR

"Geçen yıl İstanbul’dan bir hanımefendi telefon etmişti. “Sabri Bey dedi siz bu kadar çok seviliyorsunuz? Bunun sırrı nedir? Sizi gören, tanıyan insanlar sizden ayrılamıyorlar. Bütün varlıklarıyla size bağlanıyorlar. Bunun sırrı nedir, lütfen açıklar mısınız?” “Efendim, diye cevap verdim, bunun sırrı filan yok. Bir kere beni herkes sevmiyor. Sevmeyenler de oluyor. Hatta nefret edenler de oluyor. Beni bir markette gördükleri zaman nefretle başlarını çevirip gidenler de oluyor, en temiz duygularla yapılan bir tebrik telefonunun arkasından yapılan ağız dolusu küfür ve hakaret edenler de oluyor”.

Sevgili yavrum, tasavvufta bir kural vardır: Manevi büyüklerimiz “Her Musa’nın bir firavunu vardır” derlerdi. Bugüne kadar insanlık tarihinde istisnasız herkes tarafından sevilen bir tek kişi olmadı. Biz, kim oluyoruz ki. Ama bütün mesele şurada. Benim içimden çocukluğumdan beri bir yanardağ gibi bir sevgi fışkırıyor. İnsanları seviyorum. Beni sevmeyenleri de seviyorum. Beni markette görünce başını çevirip uzaklaşanları da seviyorum. Tebrik telefonu açtığım için bana hakaret edenleri de seviyorum. Bana göre onlar herkesten daha fazla sevgiye, şefkate susamış insanlar. Ama o zavallı insanlar yanlış algılalamalarının, değerlendirmelerinin kurbanı. Öylesine nefisleri elinde çırpınıyorlar ki susadıkça tuz yalayan insanlar gibiler.

Bizim görevimiz bu kardeşlerimize su götürmek. Sabırla, edeple, huşu ile onlar için gece gündüz hayır dua etmek. Onların dünya ve ahiret saadetleri için, çocuklarının mürüvvetini görmeleri için niyazda bulunmak. Kıymetli yavrum, bizim görevimiz sevmek, daha çok sevmek, daha çok sevmek. Kuş uçar gibi sevmek, gök gürler gibi sevmek, ta göklere kadar hem, hem Allah’a kadar sevmek. Bütün kalbimle eminim, bir gün bu sevgiler onların kalbine de gidecek, ilahi gerçeği görecekler. Hayatın kanunu bu. Şair Gülten Akın ne güzel söylüyor:

“Bekleyin, bekleyin, durmaksızın bekleyin
Bir gün unutulmuş bir aynada
Bütün sevgiler size dönecek”.

Kıymetli yavrum, hayat sevdikçe güzel. İnsan kalbindeki sevgileri kadar büyüyor, yüceliyor, içindeki kırgınlklar, küskünlükler, dargınlıklar kadar kinleri, nefreleri, düşmanca hisleri kadar küçülüyor, basitleşiyor. Aman yavrum, çok ama çok dikkatli olalım. İçimize şartlar ne olursa olsun negatif duyguların girip yerleşmesine müsaade etmeyelim. Allah’a giden yol sevgi kapısından geçer. Cehenneme varan yol, kin ve nefret kapısıyla başlar.

Aman dikkatli olalım. İnsanlardan göreceğimiz anlayışsızlık, sevgisizlik, kötü muammele ne olursa olsun “Aşk gelicek cümle eksikler biter” diyerek son nefesimize kadar yeryüzündeki bütün insanlara, bütün hayvanlara, bütün bitkilere, bütün eşya ve cemadata sevgimizi her an artan bir tempoyla hiç karşılıksız dağıtalım. Verdikçe çoğalan tek şey sevgidir, unutmayalım."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]