Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatımızı yırta yırta, söek söke kazanacağız.
Gönderen : Derya
Tarih : 4/6/2021 11:30:35 PM


.
HAYATIMIZI SÖKE SÖKE, YIRTA YIRTA KAZANACAĞIZ
Soru-Cevap

Sayin Sabri hocam,

Ben 1 yillik evli bir bayanim. esimle tavsiye üzerine evlendik. Allah rizasini icin evlendim Allah'tan korkan dini görevlerini yerine getiren bir insandi red edecek birsey bulamadim Allahtan korktum. ama esim cok titiz cok baskici bir insan. ev isine devamli karisiyor ince detaylari arastiriyor bana düzensizsin diyor. bütün günümü sorguluyor. en ufak seyleri sorun yapiyor. degmeyecek degersiz seyler icin beni kiriyor bana küsüyor. beni her zaman haksiz cikariyor hata yapsada beni beni sucluyor.ben onunla basedemiyorum söyleyecek söz bulamiyorum. beni gezmeye götürmüyor isten gelince tv nin karsisina gecip benimle ilgilenmiyor. ondan sadece ilgi sevgi istedigimi söylüyorum sende benim istediklerimi yap ondan sonra diyor. temizlige düzene önem veririm diyo. temizim bende görevlerimi yerine getiriyorum ama esim yanimdayken onunla ilgilenmek istiyorum o da baska seyler yap benim icin daha önemli diyor. manevi baskisi var üzerimde. o haksiz olsada ben ondan hep özür diliyorum küs durmak istemiyorum. ama artik dayanamiyorum. anlasamiyoruz cok farkli düsünüyoruz hic yapici degil esim. benim ruh halim cok bozuldu hep agliyorum artik ayrilmak istiyorum cünkü esim kiymetimi bilmiyor iyi taraflarimi hic görmüyor. bana yardim edin lütfen

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------

Sayın Derya Hanım,

Kıymetli yavrum, senin mailinin arabesk türkülerden hiç farkı yok. Sanki bu maili Müslüm Baba yazmış. Sanki Orhan Gencebay yazmış. Yavrum, senin yerinde ben olsam, söke söke yırta yırta kendimi kabul ettiririm. Evimin, mutfağımın, tuvaletimin labatuardan farkı kalmaz. Bir kibrit çöpü kadar evde dağınık bir şey bırakmam. Halılarımı yeni alınmış gibi pırıl pırıl bir hale getiririm.

Öyle elektrik süpürgesiyle temizlik olmaz. Temizlik silerek olur. Sonra kocamın önüne öyle yemekler koyarım ki hiçbir restoranda o kadar nefis, güzel yemek bulamaz. Sonra muntazam ibadetimi yaparım. Sonra kültürümü artıracak kitaplar okurum. Bu kitaplardan güzel cümleleri, güzel pasajları kocama okurum. Sonra klasik müzik kasetleri alırım, onları dinletirim. Sonra resim çalışırım. Önce bir resim defteri, bir resim kalemi alır, desen çalışırım. Çevrede ne varsa bardak, fincan, çaydanlık, vazo, onların desenlerini çizerim. Bunları eşime gösteririm. Sonra da derim ki “Seni çok, ama pek çok, ama ölesiye özledim. Seni görmek için kalbim titredi.”

Ve ona bu sözlerden sonra güzel şiirler okurum. Bütün bunlardan evvel kocamın geleceği zaman saçlarıma yeni bir şekil veririm. Değişik minicik küpeler takarım. Her gün ayrı bir fular bağlarım. Ve onu görülmemiş bir heyecanla sımsıkı kucaklayarak karşılarım. Bütün bunlardan sonra bana boş verecek bir herifi hayal bile edemem.
Sen ne yapıyorsun, bunların hangi biriyle meşgulsün? Müslüm Baba nağmeleriyle erkek kalbi kazanılmaz. Erkek kalbi aşkla, heyecanla, çalışmayla alın teri dökerek, kafa yorarak kazanılır. Arabesk düşüncelerle, senin yaptığın davranışlarla dünyanın en munis, en yumuşak, en efendi erkeği bile çileden çıkar.

Bak yavrum, ben sana hayatın gerçek yüzünü gösteriyorum. Ay, bu Sabri Baba da ne anlayışsız insan. O da beni anlamadı, diye Orhan Gencebay nağmeleri söylemeye devam edersen hayat sana ebediyyen gülmez. Hayat öyle davrananlara hiçbir zaman yüz vermez.
Değerli yavrum, hayatımızı, tekrar ediyorum, söke söke, yırta yırta kazanacağız. Bu böyle. Takdir senin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]