Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kâinatta her zerre vazifeli.
Gönderen : Mürvet Kaya
Tarih : 4/6/2021 11:39:49 PM


.
KÂİNATTA HER ZERRE VAZİFELİ
Mektup-Cevap

Sayın Sabri Efendim,

Bu sene ilk defa Fenerbahçedeki doyumsuz sohbetlerinize katılma şerefine nail olduk. Kendimizi çok şanslı addediyoruz. Allahımıza sonsuz şükürler olsun. İstiyoruz ki zaman Fenerbahçede sizin sohbetlerinizde dursun ve ebediyete kadar biz hep beraber orda kalalım.

Fatmagül Hanım'ın ve diğer arkadaşlarında yardımıyla meydana gelen 'Sabri Bey usulü bulgur pilavı' günlerimizdeki lezzetin sarhoşluğuyla duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Rüzgarda burcu burcu kokan beyaz zambak misali mi desem.. yoksa bir bahar sabahında üzerine şebnem düşmüş sarı gül misali mi desem.. işte böyle bir lezzet yaşıyoruz.. işte böyle bir güzellik yaşıyoruz...

Başta size ve tüm gönül dostlarıma en derin sevgi, hürmet ve gönül dolusu dualarımı gönderiyorum. Allah sizi başımızdan eksik etmesin efendim.

Saygılarımla.
Mürvet KAYA


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin' cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------

Sayın Mürvet Kaya,

Kıymetli yavrum, nezih ve temiz duyguların için çok teşekkürler. Fenerbahçe Sohbetlerinin güzelliği beraber olmamızdan doğuyor. Fazıl Hüsnü Dağlarca buna “Beraber olmanın güzelliği”der. Hayatta aynı duyguları, aynı düşünceleri paylaşabilmek, aynı ideallere bağlı olmak ne güzel. İnsan o zaman yaşadığını anlıyor.

Değerli yavrum, bu hayatın hepimiz için imtihan olduğunu bir anlayabilsek. Bunun şuuruna bir varabilsek. Bizim boş geçirilecek bir günümüz, bir saatimiz dahi yok. Hepimiz bir misyonla yükümlüyüz. Herkes bir görev için dünyaya geldi. Ama bunun farkına varabilen, bunu idrak edebilen kaç kişi var?

Rahmetli babannem hayatta idealleri olmayan, birgayeden uzak insanlar için “Aman yavrum, onu da insandan mı sayıyorsun, ver yesin, ört uyusun” derdi. Aslında ne kadar doğru bir söz. Bize düşen görev ne için dünyaya geldiğimizi, ne için yaşadığımızı bir an önce anlayabilmek ve hayatımızı ona göre ayarlayabilmek. Kainattaki her zerre bize ayrı bir gerçeği, ayrı bir güzelliği fısıldıyor. O sesi duyabilenlere ne mutlu.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]