Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İçinde bir sıkıntı mı hissediyorsun...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/3/2021 4:24:39 PM


.
İÇİNDE BİR SIKINTI MI HİSSEDİYORSUN...
"Siz, ben veya bir başka şahıs ne zaman ki içimizde karanlık, sıkıcı, ezik, buruk duygular hissediyorsak yediğimizin tadını bile alamıyorsak, gördüğümüz güzellikler bizde bir ürperti uyandırmıyorsa Yunus’un ısrarla üzerinde durduğu hayret duygusunu kaybetmişsek, bir karıncaya “ulu nazar” la bakamıyorsak, gökteki bir bulut beyazlığıyla içimizde bembeyaz, tertemiz duygular uyandırmıyorsa, içimizde hep daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele gitmenin ürpertisini, heyecanını başka duyamıyorsak bilelim ki biz o anda Allah’dan uzaklaşmışızdır.
Fazıl Hüsnü Dağlarca bir şiirinde
“Çocuğum, dua et geceleri
İnsan, uzaklaşabilir Allah’tan” diyor.
Belki o sırada ibadet halinde de olabiliriz. Netice değişmez ki. Kalbimiz taş gibi olmuşsa o ruh hali içinde ibadetin güzelliğini, ince nüanslarını nasıl duyabiliriz? Önemli olan Yunus gibi bir karıncaya bakarken yerine göre ürperebilmek, titreyebilmek, sarsılabilmek, “benim bir karıncaya ulu nazarım vardır” diyebilmek, “Seviyoruz, seviliyoruz güzelliğimiz bu yüzden” diyebilmek.
“Aşk gelicek, cümle eksikler biter” diyebilmek. Ve her an yeni güzelliklere, yeni duyarlıklara kanat açabilmek... unutmayalım, ışık gelince karanlık gider. Önemli olan her an manevi hayatımıza yeni bir aşamada bulunabilmek. Dünyanın bizi çeşitli oyunlarıyla, hileleriyle teslim almasına müsaade etmemek. Peygamberimiz buyuruyor ki, “Her günahın kalpte siyah bir nokta bırakır. Önemli olan kalbimize bir nokta geldiği zaman hemen onu temizleyebilmek. Hepimizin çok büyük bir hassasiyetle bunu yapmamız gerekiyor. Çünkü, noktalar çoğaldığı zaman onu temizlemek mümkün olmuyor. Günlük hayatımızda da öyle değil mi? Üzerimizdeki giysiye bir çay damlayabilir, yediğimiz yemekten bir leke hasıl olabilir. Onu hemen sileriz, temizleriz. Ama ceketimizin üzerine bir kova dolusu zift dökülmüşse artık yapacak şey onu ateşte yakmaktır."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]