Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bakmasını ve kıymet vermesini bilmek...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/6/2021 1:11:19 PM


.
BAKMASINI VE KIYMET VERMEYİ BİLMEK
"Ben bir keresinde İtalya’ya gitmiştim. O, İtalyan filmlerine konu olan meşhur “Aşk Çeşmesi” ni muhakkak göreceğim dedim. Gittik. Bir de baktım bizde köylerde ineklerin su içtiği yalaklar vardır. Onlar gibi bir şey, hiçbir özelliği yok. Ama öyle bir reklamını yapıyorlar ki. Biz kendi çevremizdeki, etrafımızdaki güzellikleri göremiyoruz. Önemli olan bakmasını bilmek. Bir insanın farketmediği bir güzelliği bir başka insan çok rahat farkedebiliyor, algılayabiliyor. Boudler’e sormuşlar, “Sizi en çok ne etkiler?” demişler. O da “Bulutlar” cevabını vermiş.

Mesela bu konuda güzel bir örnek vardır: İngiliz kralı Edward bir gün ayakkabı almak için çıkıyor, bir ayakkabıcıya giriyor. O sırada Madam Simpson, küçük bir işyerinde daktilo olarak çalışan dul bir hanım, ayakkabı almak için aynı saatte o mağazaya geliyor. Kral, Madam Simpson’u görür görmez çok etkileniyor ve aşık oluyor. Bir süre sonra sarayda halktan bir kadına aşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini açıkladığında, “Aman efendim,” diyorlar, “nasıl olur. Siz bir kralsınız. Böyle bir hanımla saray kuralları gereği evlenmeniz imkansız. Krallıktan fedakarlık etmedikçe bu evliliğin gerçekleşmesi mümkün değildir.” “Öyle mii,” diyor kral, “o halde hemen getirin kalemi kağıdı, krallıktan feragat ettiğimi yazıp, imzalayayım.” Ve sonra Madam Simpson’la evleniyorlar ve birlikte çok mutlu oluyorlar. Madam Simpson’a belki o zamana kadar birçok kimse bakıyor ama ondaki güzelliği, inceliği, zarafeti sadece Kral Edward farkediyor, uğruna tacını, tahtını feda edecek kadar her şeyi göze alıyor. Ben de eşim Rana Hanım’ı görür görmez onunla evlenmeyi kafama koymuştum."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]