Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Benim kalbim temiz demekle kalp temizlenmiş olmaz.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 6/13/2021 11:25:27 AM


.
BENİM KALBİM TEMİZ DEMEKLE KALP TEMİZLENMİŞ OLMAZ
"Her ne kadar Yunus Emre, “Gören göz değil, gönüldür.” diyorsa da, önce gönlün arı, duru, tertemiz bir hale gelebilmesi gerekir. Peki bunun için ne yapmamız lâzım? Yapılacak şey ortada: Tertemiz bir hayat yaşamak, yalandan uzak, dedikodudan uzak, cimrilikten uzak, Allah’ın ve Peygamberin yolunda giderek yaşamak… Bunları yapmadıkça sadece kendimizi kandırmış oluruz. Hazreti Peygamberin öyle Hadisleri var ki ancak onları uygulayarak, günlük hayatımızda yaşayarak gönül sahibi olabiliriz.

Günlük hayatta çok sık işittiğimiz bir söz vardır, ”Benim kalbim temiz.” derler. Sanki mübarekler kalplerini deterjanla temizlemişler. Kendilerini ne güzel aldatıyorlar. Yıllarca, binlerce insana sordum, Peygamberimizin ‘Ya hayır söyle, yahut sus.’ Hadis-i Şerifini bütün nüanslarıyla uygulayabildiniz mi?” diye… Bugüne kadar hiç kimseden “Evet” cevabını almadım. Allah, cümlemize bu Hadis-i Şerifi uygulamayı nasip etsin."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]