Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En koruyucu zırh: Abdest
Gönderen : Banu
Tarih : 7/5/2021 2:01:08 PM


.
Sayin Sabri Hocam,

O mübarek ellerinizden tekrar tekrar öpüyorum. Heyecanla, askla bekledigim kitaplariniza ulastim. Gözyaslariyla, bazen de tüylerim ürpererek okuyorum. Gönlünüze- ömrünüze hâyir ve feyzler diliyor, size dûalar ediyorum. Allah sizden RAZI olsun. Sayin Saim beyede tesekkürlerimi tekrar sunuyorum.

Müsade ederseniz, size ABDEST in mânevi alemdeki hikmet ve önemini sorabilir miyim? Saglik, temizlik acisindan sayilamiyacak kadar faydalari olan Abdestin, mânâ olarak bize kazandirdiklari ve hikmetleri nelerdir hocam?

Sevgili ve cok degerli merhûm esiniz Râna hanimin (kendisine namaz arkalarindan bir Fatihâ iletiyorum insallah) abdestli olarak yemekler hazirladigini yazilarinizda belirtmissiniz. Merhûm HAK dostu sayin hocamiz Münir Derman hz. de abdestli olmaya cok önem verirmis, onun yazilarinda da bunu okumustum. Hatta bir sohbetinde abdestli degilsen Hz. Muhammed (a.s) "Muhammed" adini dahi anmayiniz, 3 mim harfiyle olan o mübarek isminde nice hikmetler vardir diye anlatmisti. Sizden ricam bu konunun derinliklerini bizimle paylasabilir misiniz?

Saygi, selâm ve hürmetlerimle

Banu Sahin

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------------------------
Sayın Banu Hanım,

Kıymetli yavrum, eskiden askerler harbe giderlerken zırh kuşanırlarmış. Abdest de dünya savaşında bizim zırhımız oluyor. Bizi koruyan, esirgeyen, en güzel bir muhafız oluyor. Eğer o andaki toplumsal konumumuz, içinde bulunduğumuz şartlar abdest almaya müsait değilse bile teyemmüm suretiyle abdest alabiliriz. Kelimelere sığmayan bir güzelliği ve koruyuculuğu vardır abdestin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]