Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ördek cemallik yapmayalım.
Gönderen : Can
Tarih : 7/11/2021 1:10:13 AM


.
Merhaba sevgili Sabri amca,

İnşallah çok iyisinizdir. Size epeydir yazamadım ama siteyi hep okuyorudum.

Size bugün yine sormak istediğim bir soru var Sabri amca. Bizim sınıfta bir arkadaşımız var, herşeye darılıyor, geçen gün ona bir şaka yapmıştım. Beni yine yanlış anladı ve bana darıldı. Ben de artık ona nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Başka arkadaşların söylediği sözlere de darılıyormuş, diğer arkadaşlar da onun bu huyundan şikayetçiler. Sizce ben ve arkadaşlarım ona nasıl davranmalıyız Sabri amca, siz ne dersiniz. Onu hiç kırmak istemiyoruz. Ellerinizden öperim Sabri amca. Sevgi ve saygılarımla.

Can.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------
Sayın Can,

Kıymetli yavrum, ilkokulda iken okuma kitabımızda bir hikaye vardı. Senin mailin bana onu hatırlattı. İki arkadaş yolda gidiyorlarmış. Birisi bugün hava bulutlu demiş. Onun üzerine arkadaşı başlamaya ağlamaya. Şaşırmış, sebebini sormuş. Hava bulutlu olunca yağmur yağar, yerde göller oluşur, göllerde ördekler yüzer, bana arkadaşlarım ördek cemal diye isim taktılar, sen de hava bulutlu demekle bana ördek cemal demek istiyorsun. Beni çok kırdın, incittin. Bunu hiç unutmıycam, aşkolsun.” demiş.

Sevgili Can, aslında toplum bu ördek cemallerle doludur. Senin aklından geçmeyen, asla düşünemeyeceğin şeyleri onlar kendilerine mal ederler, darılırlar, kırılırlar, incinirler, türlü tatsızlıklar çıkarırlar. Bu tip kimselerle konuşurken çok dikkatli olmalı, onlarla araya bir mesafe koymalıdır. Mümkünse onlara şaka yapmamalı, ihtiyatlı davranmalıdır. İşte böyle sevgili Can. Önemli olan olgun, çok yönlü, doğru düşünen, doğru hareket eden bir insan olabilmektir. Bizler dünyaya olay çıkartmaya değil, insanlarla güzel ilişkiler kurup renk dolu, ışık dolu, sevgi dolu bir hayat yaşamaya geldik. Daima bunu gözönünde bulunduralım. İnsanlarla ilişkilerimizi ona göre kuralım. Birileri bizim iyiniyetimizden, dürüstlüğümüzden, temizliğimizden şüphe ederse yapacak bir şey yoktur. Onlar kendi iç dünyalarında kendi kendileriyle boğuşmaya mahkumdurlar. Mübarek olsun.

Sevgili yavrum, gözlerinden öpüyor, en iyi dileklerimi sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]