Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sen acaba önce üstüne düşeni yaptın mı...
Gönderen : "Ateş Parçası"
Tarih : 7/12/2021 9:57:32 AM


.
BİZ ACABA ÜZERİMİZE DÜŞENİ GERÇEKTEN YAPTIK MI?
Soru-Cevap
Merhaba Değerli Büyüğüm, Sabri Amcacığım, Nasılsınız? Ellerinizden öpüyorum. Allahımdan size sağlık, afiyet ve hayırlı uzun ömürler vermesini diliyor ve tüm gönül dostlarını selamlıyorum. Sabri Amcacığım, hayatta bir konuda uzun süre elimden gelen neyse mücadele edip emek verip sonuçta yine de olaylar istediğim şekilde gelişmediğinde hem birşey elde edemedim hem de o kadar emeğim çabam boşa gitti diye içimde bir hüzün, bir acı oluşuyor. Kuşkusuz herşey Allahın takdiri ama yine de kalbimde acı oluyor. Hayatta çok uğraşmamıza rağmen bazen çabalarımızın boşa gittiği durumlarda hüzünlenmemek, hayırlısı böyleymiş diyebilmek ve yeniden iç huzurumuza kavuşabilmek için ne yapmayı önerirsiniz? Sabri amcacığım bir diğer konu da ben doktora yapıyorum fakat tez aşamasında çok zorlanıyorum. Şimdiye kadar hep başarılı bir öğrencilik yaşamım oldu ama son birkaç yıldır tez konumda kayda değer bir üretimim olmadı. Bana nazar değmiş olabilir mi? Benim doktora tezim için dua eder misiniz?
Ancak zorlukları sizin manevi desteğinizle aşabilirim. Allah razı olsun. Saygı ve sevgilerimle
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın “Ateş Parçası”,
1-) Kıymetli yavrum, acaba önümüzdeki işi yapabilmek için gereken metodlu çalışmayı yapabildik mi? Bu çok önemli bir nokta. Eğer çalışmamız bir intizam, bir metod dahilinde değilse o çalışmadan sonuç almak nasıl mümkün olur? Değerli yavrum, bu hususa lütfen çok dikkat etmenizi rica ediyorum.
2-) Kıymetli yavrum, bu soru da tıpkı birincinin devamı gibi. Acaba bir metod hatası mı var? Bir çorbayı pişirmenin bile, tereyağında yumurta kırmanın bile kendilerine has binbir incelikleri var. Acaba tezine aşk ile, şevk ile, Besmele diyerek başlamıyor musun? Ikına, sıkına, zoraki Allah’ım, bu belaya da nerden çattık der gibi başlıyorsak gayet tabi zorlanırız. Böyle bir yaklaşımla güzel bir kravat bile bağlayamayız. Lütfen bu hususlara dikkat edelim. Ben sana her gün dua edeceğim. Çünkü sen çok asil, çok temiz, pırıl pırıl bir gençsin.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]