Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kimi karanlıklar içinde boğulurken kimi her an bir güzelliği yaşayan insan.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 8/16/2021 9:23:46 AM


.
KİMİ KARANLIKLAR İÇİNDE BUNALIRKEN KİMİ HER AN BİR GÜZELLİĞİ YAŞAYAN İNSANLAR...
"Bu madde kesafeti insanları boğuyor, sıkıyor, daraltıyor, bunaltıyor, arkasından kendilerini deli gibi sigaraya, içkiye, ku­mara, fuhuşa atıyorlar. Bu tıpkı susayan bir insanın tuz yala­masına benziyor. Susuzlukları gittikçe artıyor, artıyor, sonra da son çare olarak kendilerini uyuşturucunun kucağına atıyorlar. Ne yazık ki bazı medya organları bu korkunç gidişi büsbütün körüklüyor. İçinden çıkılmaz hâle getiriyor. Çirkin programlar, çirkin filimler, kötü müzik, adi ve bayağı görüntüler bu zaval­lıların sayısını her gün biraz daha arttırıyor.

Bu madalyonun bir yüzü, bir de öbür yüzü var. Günümüzde hâlâ tertemiz yaşayan insanlar var. Bakıyorsunuz alnının teriyle, yüzünün akıyla ka­zandığı çok az bir parayla gül gibi yaşayan insanlar var. Allah bereketini veriyor. Onlar pırıl pırıl, ışık dolu, renk dolu bir hayat yaşıyorlar. Yürekleri sımsıcak sevgiyle dolu. Efendilik onlarda, güzellik onlarda, edep, saygı, zarâfet ve incelik onlarda. Onlar, “Beni kimseler okşamaz madem/ Öp beni alnımdan, sen öp seccadem.” diyenler. Güzelin, iyinin, doğrunun, huzur ve mut­luluğun yayıcıları, devam ettiricileri olanlar, hep yüzlerinde ilâhi bir tebessüm, sabır, şükür, edep ve tevâzu içinde, tıpkı İbrahim Peygamberin ateşin ortasındaki gül bahçesi gibi hayatlarını yaşıyorlar. Kur’an-ı Kerim’deki “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır.” Âyetini hayatlarında uygulayarak her zerreden zikredenin Allah olduğunu biliyorlar. Onlar tıpkı büyük Yunus gibi “Cümle yerde Hak nâzır, göz gerektir göresi” diyorlar. Onlarda her şey, bir derin sevinç içinde. Onlar almanın değil, vermenin daha büyük olduğunun sırrına ermişler. Onlar, “Paylaşmak ki, o en güzel” diyorlar. Çünkü Allah’a yakınlar, çünkü Allah’la beraberler. Onlar, ancak mutluluğun Allah’ı an­makla mümkün olacağının idrâki içindeler."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]