Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yaşamın güzellikleri...
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 8/27/2021 12:36:46 PM


.
SABRİ BABADAN MEKTUP
GÜNLÜK YAŞAMIN PATIRTI GÜRÜLTÜSÜ BİZİ HAYATIN SONSUZ İHTİŞAMINI GÖRMEKTEN ALIKOYMASIN

Kıymetli yavrum,

Kâinatın sırları, varoluşun akıl almaz muammaları hiç tükenmeden sürüp gidiyor. Canlı, güzel ve gerçek olan, insanın her an içinde yaşadığı bu zengin ve esrarlı dünya, ondan aldığı duyular ve ürpertilerdir. Hayat her an yeniden var oluyor. Bizler her an yeniden diriliyoruz. Ancak içlerindeki Nuru Muhammedi’yi sezip, anlayıp, gün ışığına çıkaranlar, günlük yaşantılarına o nurla, o ışıkla anlam verebilenler, adına hayat denilen bu korkunç, bu ürpertici, bu çıldırtıcı mekanizmaya vâkıf olabilmişler, onun her gününü, her saatini, her dakikasını, sonsuz güzellikler, hayırlar, incelikler, edep, zarafet ve yüceliklerle geçirmişlerdir.

Kederlerinin üstüne çıkamayan insanlar, bir süre sonra onların altında ezilirler. Her an yeniden var olan ve bin bir şekilde tecelli eden sonsuz güzellikler içindeyiz. Günlük hayatın patırtı gürültüsü, basitlikleri bize varlığın ihtişamını unutturuyor. Ancak mânevî değerlerle, güzelliklerle, san’atla yeniden asıl kaynaklarla karşı karşıya geliyoruz. Bunlarla yeniden duymaya ve düşünmeye, hissetmeye, ürpermeye, ebediyetle diz dize gelmeye başlıyoruz. Ve işte o zaman Yunus’un harikulâde mısraı tecelli ediyor:

"Her dem taze doğarız, bizden kim usanası..."

Selam, saygı ve sevgi ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
*Selamlar. Rahmet, bereket ve esenlik içinde geçecek hayırlı cumalar.*

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]