Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Erkekler de çocuklar gibi ilgi görmek isterler.
Gönderen : Ayşenur
Tarih : 8/28/2021 7:42:50 PM


.

ERKEKLER DE ÇOCUKLAR GİBİ SEVİLMEK, İLGİ GÖRMEK İSTERLER
Soru-Cevap

Sayın büyüğüm hayırlı günler diliyorum,

Çocuk sahibi bir hanımım. İlk zamanlar her şey çok güzel gelişti. Ama sonra sanki eşimle aramızda eski günlerimizdeki yakınlık biraz azaldı. Ben bu durumu eşimin iş sorunlarına bağlıyordum. Ama acaba çocuk sahibi olunca eşimle eskisi kadar ilgilenemeyişimin de bir payı varolabilir mi bu maili okuyunca ister istemez bunu düşündüm. Ve size sormak istedim müsadenizle.

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Cevabınızı merakla bekleyeceğim.

Hürmetlerimle efendim.

Ayşenur

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Ayşenur Hanım,

Kıymetli yavrum, ne yazık ki pek çok insanın işlediği hatayı sen de işlemişsin. Ne hikmetse bazı hanımlar çocukları olunca kocalarıyla ilgilerini tamamen kesiyorlar. Bu çok yanlış. Hatta kimse darılmasın, gücenmesin, aptalca bir şey. Çünkü o erkeğin de biraz ilgiye, sevgiye ihtiyacı var. Sonuç ne oluyor? Bu sefer bazı erkekler hayata küsüyorlar. Kendilerini içkiye, sigaraya, kumara veriyorlar. Bazıları da bu ilgiyi dışarıda arıyorlar. Ondan sonra kıyamet kopuyor. “Vay saç buldum,” “vay cep telefonunda mesaj gördüm” diye. Eee, ne olacak sonunda? Tabiat boşluktan hoşlanmaz. Senin boş bıraktığın yeri başkaları doldurur.

Biliyorum, bu sözler bazı hanımları kızdıracak. Bundan şüphem yok. Varsın kızsınlar. Realite bu. Ben, onları uyarmak zorundayım. Tabi çocuğunla ilgileneceksin. Bütün dikkatini kullanacaksın. Evet ama bir de büyük çocuk var. Zekasına, kültürüne hayran olduğum bir hanımefendiye kaç çocuğun var diye sordukları zaman “Üç çocuğum var” derdi. “İyi ama,” derlerdi, “sizin bir kızınız, bir oğlunuz var. Üçüncüsü nerden çıktı?” Gülerek cevap verirdi: “Kocamı unutuyorsunuz.” İster kabul edin, ister etmeyin, gerçek bu. Evin erkeği de tıpkı bir çocuk gibi sevilmek, okşanmak, ilgi duyulmak ister. Bunu kabul etmeyen veya unutan kadınlar faturasını çok ağır olarak öderler.

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]