Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İçim düzgün olursa yüz kiloluk yük bana ağır gelir...
Gönderen : Hayrunnisa
Tarih : 9/8/2021 9:06:40 AM


.
"İÇİM DÜZGÜN OLURSA YÜZ KİLOLUK YÜK BANA VIZ GELİR"

Mektup-Cevap

ÇOK KIYMETLİ BABACIĞIM,DEĞERLİ GÖNÜL DOSTLARI,
Ildırı köyünde yaşadığım bir olay beni son derece etkilemişti. Cumartesi toplantılarında yaşlı insanların bakımı ile ilgili sohbetiniz sırasında aklıma geldi. İzninizle paylaşmak istedim.
İzmirden dönerken içimden başka yoldan gideyim istedim oradaki bir köy beni her zaman etkilemiştir doğal güzellikleriyle. Issız olmasına rağmen oradan geçiyim dedim. Köy bakkalında durdum, sadece arabanın içinden bakındım, bakkal ne isteğimi sordu, alacağım bir şey yok öylesine durdum dedim, bakkalın yanında yaşlı teyze oturuyor.
Bakkal teyzeye seslendi bak araban geldi dedi. Bunun üzerine buyur ettim, arabaya bindi, yavrum yakında köyüm var, beni bırak dedi. Uzak da olsa bırakırım dedikten sonra sordum tek başınıza, yaşlı yürüyemiyorsunuz, yoldan araba geçmiyor, acil işiniz mi vardı dedim. O da yavrum gelinime banyo yapmaya haftada bir gidiyorum sağ olsun hep yıkar. Bugün de işleri var gelemediler.
Ben de çıktım ALLAH her zaman bir kulunu gönderir dedim çıktım yola, bakkal da söyledi şimdi yine araban gelir merak etme dedi, sen geldin dedi. kendi işimi dahi yapamıyorum ama evimden ayrılamadığımı köylü de biliyor, kendimi hayıra adadım öksüz kız çocuğunu okuttum, şimdi ingilizce öğretmeni, İzmirden gelir, bütün işlerimi yapar yanında kalmamı istiyor ben de kızım benim evim hatıralarla dolu onlarla konuşuyorum, eşimin oturduğu minder, namaza birlikte durduğumuz oda, Ayşe teyze diye seslenen komşular, 84 yıllık ömür bir anda başka mekanda vücut bulur mu yavrum, ben oralarda ölürüm diyorum diye anlattı.
Şunu bilmemiz lazım ki yaşlılarımız olmadan gençlik asla yetişkin olamaz. Tatlı sohbetinden dolayı Ayşe Teyzeye çok teşekkür ettim.
Yüce Rabbimden onun gibi nice yaşlılarımıza kol kanat geren vicdan sahibi kulları hizmetleri için nasip etmesini dilerim.
Sevgili Babacığım, iyi ki cumartesi toplantılarını düzenlediniz, orada yeni ufuklar açıldı ruhumuzda. ALLAH sizden razı olsun. Mübarek ellerinizden hasretle öperim. Tüm dostlara selamlar, sevgiler, hürmetlerimle. .
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------------
Sayın Hayrinnisa Hanım,
Kıymetli yavrum, Ayşe Teyze olayı beni çok etkiledi. Hem duygulandırdı, hem düşündürdü. İnsan ne muhteşem bir varlık. Gönülden bir şeyi isteyince hemen oluveriyor. Ben de bu sabah sevdiğim bir insanı çok özlemiştim. Biraz sonra telefon çaldı, Babacığım geliyorum, dedi. Aşure yapmış, onu verecekmiş. Yarabbi, gözlerim doldu. Hayat böyle yavrum. İnsanlar ne olursa olsun, biz kalbimizi temiz tutalım. Cağaloğlu yokuşundan yüz kiloluk yükle çıkarken bir hamalın gazeteci, hikaye yazarı Oktay Akbal’a söylediği söz beni otuz yıldır düşündürüyor: “İçim düzgün olursa yüz kiloluk yük bana vız gelir.”
Değerli yavrum, biz de hayat olayları karşısında bu hamal kardeşimiz gibi düşünebilirsek, içimizi onun gibi düzgün tutabilirsek karşılaştığımız olaylar da bize vız gelir.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]