Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Merhum Nisa Anne'den bir hatıra.
Gönderen : Sabri Babayla Sohbet
Tarih : 9/8/2021 9:10:11 AM


.
MERHUM NİSA ANNE'DEN HIZIR ALEYHİSSSELAM İLE İLGİLİ BİR HATIRA

SAHİBİ BİLMİYOR MU?

Çok Değerli Dostlar,

Sayfa dostlarımızdan Asuman Altıparmak (sağda) Hanımefendi'nin çok muhterem anneleri Nisa Hanımefendi (solda)-kendisi Hakka vasıl olmuştur-Allah gani gani rahmet Eylesin- Sabri Baba'mıza çok hürmet ederdi. Sabri Baba'mız da ona çok saygı ve sevgi gösterirdi.
Merhum Nisa Hanım, zaman zaman sağlığı müsait oldukça Sabri Baba'mızın "Cumartesi Sohbetleri"ne katılırdı. O sohbetlerde hepimiz sırayla bir hatıramızı veya hayata dair bir gözlemimizi paylaşır, Sabri Baba'mız da onun yorumunu bizler için yapardı.

Bu sohbetlerden birinde Merhum Nisa Hanım, yakın dostu, son devrin Hak aşıklarından merhum Şaziye Anne ile ilgili bir hatırasını şöyle anlatmıştı:

"Bir akşam geç vakit Şaziye Anne ile bir yerden dönüyorduk. Yol boş, ortalık karanlıktı. Arkamızda birden bir ışık parlamaya başladı. Ben bir anlam veremedim, korktum, dönüp bakamadım. Şaziye Anne hemen durumu anladı, heyecanla "Hızır Aleyhisselam geliyor." dedi. Hızır Aleyhisselam bize yaklaştı. Biz de çok hürmet ettik.

O aralar epeydir yağmur yağmamıştı, su sıkıntısı vardı. Şaziye Anne kendisinden yağmur yağması için dua istirham edince Hızır Aleyhisselam "SAHİBİ bilmiyor mu? " dedi."

Sabri Baba'mızın, Şaziye Anne'mizin ve Nisa Annemizin aziz ruhları şad olsun. Amin.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]