Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ya faydalı bir söz söyle ya da...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/12/2021 2:08:16 PM


.
"YA HAYIR SÖYLE YAHUT SUS" HADİS-İ ŞERİF

Değerli yavrum, “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadis-i Şerifi benim nazarımda o kadar önemli ki. Kütüphaneler dolusu kitaplar o sözün büyüklüğünü, derinliğini, yüceliğini anlatamaz. Hayırlı sözle neyin kastedildiğini dünyada en iyi anlatan Yunus Emre olmuştur.
“Yunus bir haber verir, İşidenler şad olur”
Yani söylediğimiz söz karşı tarafı mutlu etmeyecekse, iç dünyasında güzellikler yaratmayacaksa onu huzura, ışığa, nura götürmeyecekse hiç söylemeyelim daha iyi. Bizi üzecek, incitecek, içimizi karanlıklara götürecek sözü işitmenin ne manası var. Aslında sükut ne güzeldir. Dünyadaki en güzel müzik sessizliğin sesini dinleyebilmektir. İnsan güzel bir sükutu bozmak için sükuttan daha güzel bir söz söylemelidir. O an için dağarcığımızda böyle bir söz, böyle bir haber yoksa ne olur, başımızı öne eğip edeplice sükut edelim. Kimsenin huzurunu bozmaya, iç dünyasında karanlıklar yaratamaya bizim hakkımız yok ki.
İşte böyle sevgili yavrum, ne olur, Allah rızası için “Ya hayır söyleyelim, yahut susalım..."

Sabri Tandoğan Hz.
Azzi Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]