Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Öyle bir karar ver ki o an senin için yeni bir doğum günü olsun.
Gönderen : "Aşık"
Tarih : 10/2/2021 8:16:33 AM


.

ÖYLE BİR KARAR VER Kİ O AN SENİN İÇİN YENİ BİR DOĞUM GÜNÜ OLSUN

Soru-Cevap

Merhaba Saygıdeğer Sabri TANDOĞAN Beyfendi,
Tesadüfler Neticesinde ulaştığım Siz ve Sitenizi çok faydalı, sorunların çözümü anlamında nasibi olanların çokça faydalanabileceği bir yerde görüyorum.. Benim size şahsi bir sorum olacak efendim.. Ben Kul Hakkından çokca korkan biriyim, hataları olan tövbe eden tövbesini bozan tekrar eden takrar bozan keskin bir dönüş yapamayan iradesi kuvvetsiz biriyim.. Allah ve Resulunun emirlerine sıkıca sarılmak istiyorum ama bir türlü olmuyor mutlaka bir olay çıkıyor hemen kopuyorum.. Allah Dostlarını çok seviyorum onları, sözlerini hayatlarını okuyorum çok etkileniyorum ama yine yapamıyorum, tutamıyorum sözlerini bu keskin ve tam manasıyla dönüşü nasıl yapabilirim? Bir de ticari anlamda işlerim yolunda gitmedi epey bir borç sahibi oldum, borcumu ödemek istiyorum ödeyemiyorum geceleri gözlerime uyku girmiyor.. ne yapmalıyım? borçlarımı ödemek için zamana ihtiyacım var. ama ben zamanı geldiginde borçlarımı ödeyemediğim insanlara yük oluyorum ve bu kul hakkına giriyor, bundan çok korkuyorum bu günahları nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor ve uyuyamıyorum. Ne yapmalıyım hocam ya borçlarımı ödeyemessem sürekli borçlu oldugum kimseler için dua ediyorum, Allahtan varsa günahları bağışlamasını diliyorum..küçük bir çevrede yaşıyorum, utanıyorum sıkılıyorum bazen borçlu oldugum kimseler vardır diye camiye giremiyor, yollarımı değiştiriyorum.. sizce ne yapmalıyım hocam..

"Aşık"


Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
**********************************

Sayın “Aşık”,

Kıymetli yavrum,

1-) Eğer biz bütün varlığımızla kendimizi toplayıp ölümüne bir yemin edip hayatımızı İslama göre düzenlemezsek bu hâl ne yazık ki ömür boyu devam eder. Haydi yavrum, bütün güçlerini topla, öyle bir karar ver ki artık içinde bulunduğun an senin için yeni bir doğum günü olsun.


2-) Borç, insanı kemiren, aşağılık duygusu içinde yaşatan çok kötü bir haldir. Ölümden beterdir.

Yapılacak iş şudur: Bu andan itibaren ölesiye bir ödeme planı hazırla. Kuru ekmekten başka bir şey yeme. İslamda borçlu insanın kuru ekmeğin yanında katık araması bile haramdır. Canını dişine tak, o ödeme planına göre borçların ödecek ve sen tertemiz, pırıl pırıl bir hayata geçeceksin. Ama sen bu işi dua ile, niyaz ile halletmek istiyorsun. Bu son derece yanlış bir haldir. Kendi kendini aldatmanın en kötü durumudur.

Haydi yavrum, öyle bir tövbe et ki borçların ödeninceye kadar bütün masraflarından uzaklaş. Gerekirse yamalı elbise giy. Gerekirse aç dur. Bu senin bir namus, şeref ve haysiyet meselen. Ölümü göze al, kararını ver. Göreceksin bütün borçların ödenecek. Ondan sonra da ölünceye kadar borç yapma. Unutma ki yalnız iki şey için borç yapılır:

1-) Ölmemek için yalnız ve yalnız kuru ekmek almak
2-) Ölüyü çıplak gömmemek için kefen almak.

Bu ikisinin dışında borç almak, borç istemek hiç unutma ki alçaklıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur. Eğer evliysen eşinle bu durumu açık açık görüş. Hayır, ben bu hayata gelemem, ben kuru ekmek yiyemem diyorsa öyle eşin de Allah cezasını versin. Ondan derhal uzaklaş. Eğer böyle yapmazsan bir gün gelir aynaya da bakamazsın, evinden dışarı çıkamazsın. Ben bütün ömrümce hiç kimseden ama hiç kimseden ödünç almadım, borç yapmadım. Gün oldu eşimle beraber kuru ekmek yedim, borçlarımı ödedim. O borcu da ev alırken ev sahibine çok kısa bir süre için yapmıştık. Durum böyle yavrum. Ya şerefli bir şekilde yaşayalım, ya şerefli bir şekilde ölelim.

Kıymetli yavrum, hayat karşısında realist olalım. İnşallahla, maşallahla borç ödenmez. Borç, kuru ekmek yiyerek ödenir.

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]