Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek fail...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 11/10/2021 10:43:44 PM


.

İSLAMDA SONSUZ SABIR DİYE BİR ŞEY YOK!
"İslamda sonsuz sabır yoktur. Resulullah Efendimiz de gördüğü zulümler, kabalıklar, kötülükler karşısında Mekke’den Medine’ye hicret etti. Bazı mutasavvıf geçinen çok bilmiş, ukala kimseler sonuna kadar sabır diyor ve insanlara eşek sabrını tavsiye ediyorlar. Hayır efendim, yemin ederim ki İslamda böyle bir şey yok.

Örnek verirler; filan kimsenin hanımı kocasına zulmedermiş de o bu zulümlere dayana dayana evliya olmuş. Yok efendim böyle bir şey. O kimse evliya değil eşkiya bile olamaz. Evlilikten kasıt karşı cinsten iki insanın el ele vererek bir aşkı, bir güzelliği yaşamaları, el ele vererek hayatlarını bir şiir haline getirmeleridir. Kadın zulmedecek, erkek tahammül edecek veya erkek zulmedecek, kadın tahammül edecek. Yok böyle bir şey. Bu tahammüller insanın şahsiyetini yıkar, yok eder. İnsanı paçavraya çevirir. Unutmayalım yavrum, on sene kadar evvel Mamak çöplüğü bile patlamıştı. Müsaade edelim de insanlarımızın kalbini çöplük haline getirmeyelim."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]