Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir toplulukta söz söylerken, hareket ederken son derece dikkatli olmamız g
Gönderen : Emine
Tarih : 12/18/2021 11:25:21 PM


.
BİR TOPLULUKTA SÖZ SÖYLERKEN, HAREKET EDERKEN ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR
Soru-Cevap
Sayın Büyüğüm;
Bugün yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak isterim.
Elektrik faturamı ödemek için ilgili kuruma gittim.Çok kalabalıktı. 3 ayrı sıra vardı. Ortadaki sıraya geçtim. Kimsenin sırasını almamaya çok dikkat ederim.Bugün biraz düşünceli idim, kimden sonra olduğuma tam dikkat etmemişim. O anda arkamdaki 1-2 kişiye baktım kıpırdanma yok herhalde sıra bende dedim. Arkamdaki bayan bana sıranın kendisinde olduğunu söyledi. Özür dileyerek buyrun dedim ama kabul etmedi. Sırada olmayıp gişenin önünde yaşlı bir dedecik bekliyordu. Arkamdaki bekleyenlere “müsade eder misiniz, dede faturasını ödeyebilir mi” dedim. Tabi buyrun dediler. Dede benden önce faturasını ödemeye başladı.
O anda yaşlı bir teyze geldi. Teyzeye dedim ki;
Teyzeciğim yandaki sıradan müsade istede faturanı öde dedim ayakda duramıyorsun . Arkamdaki bayan buyrun burda ödesin bekleriz dedi.
O anda kıyamet koptu. 4 kişi arkamızdaki bay, “hanım hanım benden izin aldınmı benim hakkımı nasıl başkasına yedirirsin , ne biçim insansın sen” dedi.
Hanımefendi , “ama teyze çok yaşlı ayakta duramıyor” dedi.
“Banane efendim, gelmeseydi” dedi. Bir önündeki genç kız “insaf be” deyip sırasını huysuz baya verdi çıktı. Protesto etti.
Duyarlı olan vatandaşlar tartışmaya katıldı olay büyüdü. Ama o kişi onca kişinin iknasına rağmen fikrinden, hatasından dönmedi. Ben zaten üzgün olduğum için teyzeyle beraber çıktım.Olay nasıl sonuçlandı bilmiyorum ama beni çok düşündürdü.
50 yaşındaki bir insan, 70 yaşındaki bir insana en fazla 3 dakika nasıl müsade etmez. Bir türlü cevabını bulamadım.
Saygıdeğer büyüğüm;
Böyle bir sırada bir ihtiyaçlıya sıra verirken arkanda ki bir iki kişiye mi yoksa sırada bekleyenlerin tümüne mi sorup müsade almak gerekir. Sadece arkanda bekleyende izin alsan vebal olur mu?
Rabbim sizi görmeyi, elinizi öpmeyi, sohbetinizi dinlemeyi ve dualarınıza layık olmayı nasip etsin. Allah bütün hastalıklarınıza şifa versin. Allaha emanet olun.
Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
************************************
Sayın Emine Hanım,
Kıymetli yavrum, o adamın yaptığı küstahlığı, saygısızlığı, tebiyesizliği anlatmak için kelime bulamayız. Çok haklısın, ama ne yazık ki toplumumuzda böyle insanlar da var. Onlar hiçbir manevi terbiye almadan büyümüş, çağdaş yaratıklar. Bir kuyrukta onların da bulunacağını düşünerek müsaadeyi sade arkamızdaki kişiden değil topluluğun tümünden almak daha zarif, daha ince ve daha akıllıca bir hareket olur.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]