Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes!"
Gönderen : Esra
Tarih : 12/18/2021 11:28:09 PM


.
"SURDA BİR GEDİK AÇTIK MUKADDES Mİ MUKADDES"
Mektup-Cevap
Değerli Büyüğüm,
Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerini okurken hep şu intiba uyanıyor bende. Bu dünya evet pişmek, olgunlaşmak, gelişmek için vardır ancak bu dünyada mutluluk hiç yoktur, bütün mutluluk, huzur ya ölümden sonradır yada nefes dahi aldırmayan acılar içinde yoğrulup nihayetinde yakalanır. Ancak bu çok müşkül ve bir anda belki tepetaklak olunacak bir süreçtir, başarılması ise hemen hemen imkansızdır. Toplumun terakkisi, içinde bulunduğu buhran noktasında da uğraşılmış, çabalanmış ama sonunda fazla bir ilerleme kaydedilmemiş ve niyayetinde "İmanlı Genç Adam" ın geleceği umuduna bağlanarak kepenkler naçar kapatılmış.
Hocam ben Necip Fazıl Kısakürek'i çok seviyorum ve kesinlikle incitmek istemem, eğer incitiyorsam da özür dilerim. Ama bende ağırlıklı olarak bu duyguyu uyandırıyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Tekrar özür dilerim
Hürmet ve sevgi ile ellerinizden öperim.
Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
****************
Sayın Esra Hanım,
Kıymetli yavrum, ben Necip Fazıl’da senin çıkarttığın izlenimleri hiç almadım. O, bir dava adamı idi. Hayatını, mutluluğunu, aile saadetini, herşeyini davası uğruna feda etti. Hayatının en güzel yılları hapishanelerde geçti. Çok ıstırap çekti. Senin böyle bir izlenim edinmen beni hayretler içinde bıraktı. O bir mutluluk şairi değildi. O, dev gibi bir dava adamı idi. Ama hayatının sonuna kadar aşk dolu, heyecan dolu bir yaşantısı oldu. Bir noktadan sonra senin vardığın sonuçları anlayamıyorum. Gayet tabi hayatı maddi, manevi ıstıraplar içinde geçen bir kimseden mutluluk terennümleri beklenemez.
Kepenkler kapanmakla neyi kastediyorsun yavrum? Gayet tabi gelecek “İmanlı genç adamlar"la devam edecek. Züppe, inançsız, alkolik, dejenere insanlarla mı gelecek parlak olacak? O günün şartlarında ancak o kadar yapılabilirdi. Sosyal realiteyi kravat değiştirir gibi bir anda değiştirmek mümkün mü? Necip Fazıl yapabileceği her şeyi yaptı. Bugünkü imanlı nesiller üzerinde, senin de üzerinde, benim de üzerimde onun çok büyük hakkı vardır. Nur içinde yatsın. Bunu inkar etmek hiç kimsenin haddi değildir. Lütfen ezbere konuşmayalım. Sosyal realiteler kendi özel metodlarıyla değerlendirilmelidir.
Ama her şeye rağmen senin aldığın izlenim beni şaşırttı. Kanaatlerine saygısızlık yapmak istemem. Sadece bu konuda ayrı düşündüğümüzü söylemekle yetiniyorum.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Hepsinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]