Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çarşamba sohbetlerinden ilginç bir bölüm.
Gönderen : Sabri Babadan Sohbet
Tarih : 12/25/2021 12:59:14 AM


.
"HİÇ KİMSE BİLMEZ BİZİ BİZ NE İŞİN İÇİNDEYİZ"

Muhterem Sabri Tandoğan Büyüğümüzün yıllar önce bir gurup talebe ile yapmış olduğu Çarşamba Sohbetlerinden ilginç bölümler... (İLK DEFA BUGÜN VE SAYFAMIZDA YAYINLAMIŞTIR)

Sohbet notunun yazıya dökümü:

Not: Muhterem Sabri Tandoğan Büyüğümüzün Çarşamba sohbetlerinde sohbete katılanlar O hafta yaşadıkları ilginç olayları anlatırlar Muhterem hocamız da bunları yorumlardı, içinde kendisi ile ilgili manevi sırlar olanları da olayı farklı bir yönüyle yorumlayarak geçiştirirdi. Bu sohbetlerden birinde aktarılmış bir hatırayı sizlerle paylaşmak istedik, sohbete katılan kişi şöyle anlatıyor:

Suna Hanım:


"Efendim zahiren de olsa biz sizi her özledikçe görebiliyor, hasret giderebiliyoruz, bu insanı rahatlatıyor. Oğlum Sizi çok özlüyor her çarşamba telefon açar size sevgilerini, hürmetlerimi gönderir mânen burada hissetmeye çalışır kendini. Şimdi Bursa'da Efendim. Bu hafta bize bir şey anlattı bizi çok ağlattı.

Anne bugün mucizevi bir şey oldu diyerek telefon açtı. Sabahleyin erkenden kalkmış bizleri ve sizi hasretle düşünerek Bursa sokaklarında yürümeye başlamış.
Birden sokağın içinde tanıdık bir ses yankılanmış. Dondum kaldım diyor, bu ses Sabri Baba'mın sesiydi ama nasıl olur nereden geliyor diye sese doğru ilerlemiş ama sokakta kimseler yok. Bir de bakmış ki efendim giriş katında bir balkonda bir amca televizyonun sesini sonuna kadar açmış ve televizyonda sizin Gönül sohbetleri programlarınızdan birine dinlemekteymiş, balkonun dibine kadar gitmiş müsaade istemiş ve sizi dinlemişler. Sormuş,

"Amca, dinlediğiniz kimdir?" demiş. Adam eliyle "sus" işareti yapmış ve "ilim adamı konuşuyor, sus" demiş.

Sonuna dek gözleri dolu dolu programınızı dinlemiş sonra amcaya teşekkür etmiş sonra denk getirdiği için Allah'a şükür etmiş. Galiba insanın talebi gönlündeki isteği ne ise onunla karşılaştırıyor diye düşünüyorum, arayan buluyor efendim.

Bu sohbete katılan bir diğer kişi şu yorum yapmış:

"İnsanlar sorunlarla karşılaştıkları zaman ya da kendilerini çaresiz hissettiklerinde aslında çareyi kendi içlerinde bulabiliyorlar istese insan çok kolay bir şekilde huzura mutluluğa erişebilir diye düşünüyorum."
Muhterem Sabri Tandoğan hocamız şöyle cevap vermiş:

Handan Hanım:

"Böyle her şey insanın kendi içinde Yavrum, bu çağda bir insana yapılacak en büyük yardım onu kendi kendisi üzerinde düşünmeye sevk etmektir."

Sabri Tandoğan Hz
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
Not: Muhterem Sabri Tandoğan Büyüğümüz sohbetlerinde zaman zaman "Hiç kimse bilmez bizi, biz ne işin içindeyiz" sözünü tekrarlardı. Bu ilginç hatırayı da bu minvalde sizlerle paylaşmak istedik.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]