Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dünyanın en büyük sorunu...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 1/14/2022 10:23:24 AM


.
MUTLU, HUZURLU OLMAK İSTİYORSAK BIRAKALIM BU MADDE DÜŞKÜNLÜĞÜNÜ ARTIK...
"Bugün dünyaya ve Türkiye’ye egemen olan havanın, insan fıtratı ile, insanın doğal yaratılışı ile bağdaş­madığını görüyoruz. Alabildiğine katı, ham, çiğ bir materyalizm. Paranın, malın, çılgınca tüketimin her şeye hâkim oluşu. Pek çok ailede bugün sohbet bile unutuldu. Yüreklere hâkim olan kor­kunç bir para hırsı. Malın ve paranın nice çevrelerde bir mabut haline getirilişi... Mânevi değerlerin süratle artan bir tempoyla yıkılışı, tükenişi.

Bu korkunç, dehşet verici hayat gerçekleri kar­şısında, insanların başlangıçta sahip oldukları tertemiz duygu­larının, inanışlarının, düşüncelerinin berhava oluşu... Her şeyini kaybetmiş bir insan, iyi, güzel, temiz adına, bütün güzelliklerden uzaklaştırılmış bir insan, başka ne yapacak sanıyorsunuz?

Ba­na göre çağın en önemli sorunu budur. Gerisi lâfı güzâf. So­ruyorum sizlere, insanların asıl muhtaç oldukları, fıtratlarına uy­gun, sevgi dolu, hoşgörü ve anlayış dolu hava, bugün kaç ailede, kaç işyerinde mevcut? Nasıl aradığı oksijeni bulamayan bir insan sıkıntı içinde kalır, hastalanır ölürse, bugünkü insanlık da öyle."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]