Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Paylaşmak ki o en güzel...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/3/2022 12:16:22 AM


.
PAYLAŞMAK Kİ O EN GÜZEL

"Senelerce evvel bir kitap görmüştüm, kitabın ismi bir şiir kadar güzeldi, “Paylaşmak ki O En Güzel”. İnsanlar birbirlerine yardım elini uzattıkça mutlu oluyorlar, huzurlu oluyorlar, bir güzelliği yaşıyorlardı. Resulullah Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde; “Müslümanların dertleriyle dertIenmeyen bizden değildir, veren el alan elden üs­tündür.” buyurmuştu. İnsanlar verdiği kadar, paylaştığı kadar büyüyor, yüceliyorlardı.

Yıllarca önce bir gün, heyetten çıkmış odamda dinleniyordum. O gün çok zor, çok ağır bir dosya çıkartmıştık. Öğleyin yemeğe gidecek kuvveti kendimde bula­madım, odacıyı çağırdım, bir simit almasını rica ettim. Bir de çay söyledim. Biraz sonra kapı açıldı, çok sevdiğim, saydığım bir arkadaşım geldi. Odacı simidi ve çayı getirmişti, aldım, bir çay daha söyledim ve simidi ikiye böldüm. Yarısını arkadaşıma verdim. Beraber yedik, çaylarımızı içtik. O günü hiç unutmu­yorum, yarımşar simitle ikimiz de kuzu yemiş gibi doymuştuk. Burada önemli olan paylaşmanın güzelliğiydi. Zaman zaman o arkadaşımla buluşur, o günü hatırlarız."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]