Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hak aşığı Şaziye Anne'den bir hatıra.
Gönderen : Siteden
Tarih : 3/28/2022 12:46:06 AM


.
ŞAZİYE ANNE İLE İLGİLİ HATIRALARDAN
HAVADA AŞK KOKUSU VAR...
Rahmetli Kezban Anne'yi (Kezban Şentürk) bir ziyaretimizde orada bulunan ve Şaziye Anne'nin talebelerinden olduğunu öğrendiğimiz bir hanım şöyle bir hatıraları anlattılar:
"Şaziye Anne her ay talebelerini toplar, otobüs kiralanır, şehir dışındaki bir Manevi Büyük ziyarate gidilir, yolda uygun bir yerde piknik yapılır, yola sohbet, neşe ve muhabbetle çıkılır, yine aynı şekilde coşkuyla dönülürdü. Şaziye Anne kimseyi o şöyle giymiş, o böyle düşünüyor diye ayırmazdı. Gurupta her çeşit insan bulunurdu.
O gün yine otobüs kiralanmış, hep beraber yola çıkılmıştı. Galiba Hacı Bektaş Veli Hz ziyaret edilecek, yolda da piknik yapılacaktı. Herkes evde yiyecek bir şeyler hazırlamış, yolculuk başlamıştı.
Şaziye Anne her zamanki enerjisi ile yolda herkesi coşturmuştu. Otobüsün içinde hep beraber ilahiler okunuyor, şarkılar söyleniyordu. Birden Şaziye Anne aşka geldi, yerinden kalktı, otobüsün orta koridorunda sağ eli havada bir Mevlevi dervişi gibi dönmeye başladı. Cezbe halinde dönüyor, dönüyordu...
Otobüsün tekerlekleri yerden kesilmiş, sanki uçuyor gibi gitmeye başlamıştık. Şaziye Anne döndükçe saçları açılmış, etrafa savrulmaya başlamıştı. O dönmeye devam ederken birden o havada tuttuğu etrafa elinden yoğun bir gül kokusu dağılmaya başladı. O döndükçe koku her tarafa dağıldı, dağıldı, bütün otobüsü kapladı. Adeta içinden coşup taşan aşk ateşi, elinden gül kokusu olarak etrafa saçılmıştı.... Ömrümde öyle güzel bir koku hiç duymadım."
Çok Değerli Dostlar, Hak aşıklarının her hali bambaşka oluyor. Bizler de gelin hepsini Rahmetle Fatihalarla analım inşAllah.
Selam, saygı ve sevgilerimizle.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]