Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hak aşığı Şaziye Anne'den bir hatıra: Kend evin gibi otur...
Gönderen : Siteden
Tarih : 3/28/2022 12:46:45 AM


.
MUHTEREM SABRİ TANDOĞAN BÜYÜĞÜMÜZDEN ŞAZİYE ANNE İLE İLGİLİ BİR HATIRA
KENDİ EVİN GİBİ OTUR
"Rahmetli Şaziye Anne bir gün on beş günlüğüne memleketine gitmek için evinden çıkar, otobüs durağına gider, oturup beklemeye başlar.
Bir ara bakar, yanında bir anne kız da çok sıkıntılı bir şekilde oturmuş bekliyorlar. Sorar, "Ne oldu kardeşim," der, "bir sıkıntınız var galiba."
Kadın der ki "Kardeş, sorma, kızımı filan şehirden ne yapıp edip Ankaraya doktora getirdim. Hemen döneriz sanıyordum ama tedavi uzayacakmış. Daha biraz burada kalmamız gerekecek ama ne yanında kalacak tanıdığımız var ne de otelde kalacak paramız."
Bunun üzerine Şaziye Anne cebinden evinin anahtarını çıkarır, "Al kardeşim," der, "bu benim evin anahtarı. Evim falan adreste. Ben memlekete gidiyorum, siz girin, kendi eviniz gibi rahat rahat kalın, yeyin için. Dönünce görüşürüz." "
Muhterem Sabri Tandoğan Hocamız derdi ki
"Şaziye Anne'nin evinin anahtarı zaten paspasın altında olurmuş ve evden bir alacağı olan o yokken girer alır yine kapatır paspasın altına koyarmış."
Şaziye Anne'mizin ve hatırayı anlatan Sabri Tandoğan Büyüğümüzün Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]