Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Delidir, ne yapsa yeridir.
Gönderen : Esra
Tarih : 4/1/2022 2:33:13 PM


.
DELİDİR, NE YAPSA YERİDİR
Soru-Cevap
Merhaba Babacığım,
Başta sizin,sonra sitemizin her ferdinin ve tüm müslümanların mübarek Ramazan ayını kutlarım. Her Ramazan öncesi hep dört gözle bekliyorum onu. Yüce Allah'a Hamd, Resulullah Efendimize ve onun izinden gidenlere Salat-u Selam olsun.
Bugün o kadar çok olay yaşadım ki bir ara adeta çıldıracağımı hissettim. Karşımda ki kimsede sağolsun bunun için elinden geleni yaptı. Bir ara kendi kendime dedim ki, "Bu olayda mevzu bahis olan benim kendimi göstermem değil Yüce Allah'ın bu durumdan ne kadar hoşnut olacağıdır? Acaba bunu yenmezsem Resulullah Efendimi, Sabri Babamı, Hak erlerini üzmez miyim?" dedim, dua ettim. Ama o kadar rahatladım ki sizin sürekli tekrarladığınız bir mısra var "Dünya kaçtı gözüme" aynen öyle oldu. Ufak tefek çıkışmalarım oldu ama çok fazla değil. Ve sonrasında o konuyla ilgili yeni fikirler geldi aklıma. Çok mutlu oldum. Hocam "Öfkeyi yenme" konusu önemli midir? Bu konuyu biraz açabilir misiniz?
Hürmetle, sevgi ve saygıyla ellerinizden öperim.
Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
**********************************
Sayın Esra hanım,
Kıymetli yavrum, Yunus bir şiirinde
“Kakımak olaydı ger
Muhammed de kakırdı
Vara yoğa kakırsın
Sen derviş olamazsın”
diyor. Öfkeyi yenmek çok önemli. Aslında öfke nefisn bir tezahüründen başka nedir? Onun için bizim en büyük din ve ahlak vaizimiz Yunus Emre “Vara yoğa kakırsın, sen derviş olamazsın” diyor. Hele günümüzde bu konu o kadar önemli ki bu yönümüzü eğitip terbiye etmedikçe sağlığımızdan belki hayatımızdan oluruz. Aman buna dikkat edelim. Sabahleyin evden çıkarken çok tedbirli, ihtiyatlı çıkalım. Her an karşımıza bir münasebetsiz çıkabilir. Hazırlıklı olalım, boş bulunmayalım. Şunu iyi bilelim ki münasbetsiz insanlarla tartışmak, münakaşa yapmak dünyanın en büyük aptallığıdır. Bu aptallığı biz yapmayalım. Çünkü hiçbir sonuca varamayız. Hele Ramazanda daha da dikkatli olalım. Birisi sersemlik yaptığı zaman başımızı çevirip geçelim. Üstümüze fazla gelirse ben oruçluyum diyelim. Bugün ruh ve akıl sağlığını korumak çok önemli bir mesele haline gelmiştir. Bakırköy’de bir dönem delilere en kıymetli hazinemiz aklımızdır diye seslendirirlerdi. Aman yavrum, bu devirde kimseyle münakaşa etme. Üstüne gelenlerle tartışma. Yerine göre bazı şeyleri görmememezliğe, bazılarını anlamamzlığa, bazılarını işitmemezliğe getir. Çünkü çevremizde o kadar çok deli var ki. Onlarla didişelim derken biz aklımızı kaybedebiliriz. Allah esirgesin.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]