Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Seven, sevilir, sayan sayılır.
Gönderen : Kader
Tarih : 4/21/2022 3:42:30 AM


.
SEVEN SEVİLİR, SAYAN SAYILIR
Soru-Cevap
Değerli Büyüğüm,

Sizinle çok önemli bir sorunumu paylaşmak istiyorum. İçimde sevgi adına hiçbir şey yok anne, baba, çocuk, eş, arkadaş ve kendim tabiki öyle bir boşluk içindeyim ki anlatamam. Yalnızım çok yalnızım bu durumdan şikayetçi değilim ama çünkü kimseyi görmek istemiyorum. Tek üzüldüğüm şey çocuklarım,bu durumda çocuklarıma hiçbir şey veremiyorum. Annem de bana sevgi vermediği gibi en ufak şeyde yüzün batsın der dururdu. Hakikettende öyle oldu. Kimseye hakettiği değeri veremiyorum, kimse de yüzüme bakmıyor daha doğrusu ben onların yüzüne bakamıyorum. Bundan sonrada ne yapabirim bilmiyorum.



Sizden tavsiye ve dualarınızı bekliyorum. Saygılarımla..

-------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Kader Hanım,

Kıymetli yavrum, önce şu söyleyeyim. Sen iyi, çok iyi, hassas, ince ruhlu, asil bir insansın. Sen, sevgilerin en büyüğüne layıksın. Ama annen küçükken senin hasas kalbini incitmiş, seni çok kırmış, dünyanı karartmış.

Değerli yavum, Ümit Yaşar Oğuzcan bir şiirinde

"Sen, sevildiğin için güzelsin bu kadar

Ben, sevilmediğimden böyle çirkinim"

der. İnsanın asıl gıdası sevgidir. Deneyler, sevgi görmeyen çocukların daha çabuk hasta olduklarını gösteriyor. Değerli yavrum, artık sen seviliyorsun. Benim tarafımdan ve bütün Gönül Sohbetleri Sitesi mensupları tarafından. Haydi yavrum, Besmele de, işe başla. Sait Faik, "Her şey bir insanı sevmekle başlar." diyor. Sen de önce bir insanı sev. Ama onu çok sev. Tıkanan yollar açılsın. Sonra yavaş yavaş göreceksin yeryüzündeki bütün insanları, bütün hayvanları, bütün bitkileri, bütün eşya ve cemadatı Muhammedi bir aşkla kucaklayacaksın.

Düşün yavrum, sana senden daha yakın olan bir Yüce Allah var. Sevginin, edebin, inceliğin erişilmez örneği olan bir Peygamberimiz var, sağın solun meleklerle dolu. Onlar hep sana yardımcı olmak için çırpınıyorlar. Değerli yavrum, sen de Allah'ı sev, Peygamberi sev, melekleri sev. Sonra diğer Peygamberleri ve bütün velileri sev. Sonra büyük yazarları, büyük müzisyenleri, büyük ressamları sev. Kendi hayatını yaşayan ama kendi kendisi olmuş, eli değil, ayağı dahi öpülecek çevrendeki hanımefendileri, beyefendileri sev. Bunları yaptığında bir de bakacaksın ki bütün hayatın sevgiyle dolmuş. Şunu unutma "Seven, sevilir." Dünyada hiçbir insan gördüğü sevgiye, saygıya (eğer o sevgi, o saygı samimi ise) bigâne kalamaz. Sevgi, sevgiyi doğurur. Bunu unutmayalım.

Değerli yavrum, söyleyeceklerim şimdilik bunlar...

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]