Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir güzel insan: Rana Tandoğan
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 4/21/2022 3:45:08 AM


.
BİR GÜZEL İNSAN: RANA TANDOĞAN
"Rana Hanım benim 44 yıllık eşimdi. Danıştay savcılığından emekli oldu. Bana göre insanüstü bir insandı. Zaman zaman düşünürdüm acaba Rana insan kılığına girmiş bir melek mi diye. O kadar asil, kibar, hanımefendi bir insandı ki 44 yıllık evliliğimiz süresince ne bir küfür, ne bir argo kelime, ne bir kaba söz çıkmadı. Hayatın her anında son derece ölçülü ve dengeliydi. Son nefesine kadar da o inanılmaz ölçü, ahenk ve uyum hep devam etti. Onu insanlık kültür tarihinde Peygamber Efendimizin eşi Hz. Hatice validemize benzetirdim.
Onu ilk günden itibaren çok, pek çok, deliler gibi sevdim. O hep benim için Allah'ın eşi bulunmaz bir hediyesiydi. O yeryüzünde Allah'ın bir nur tecellisi idi. Hakk'a göçtüğü gün Rana'nın yanında kendim içinde bir yer ayırttım. Her gün dua ediyorum "Allah'ım" diyorum "önce Rana'nın yanına gömülmeyi nasip eyle, sonra da mana aleminde hep onunla beraber olalım." Burada yine Resul'ümüzün bir Hadis-i beni umutlandırıyor, içimi ışıkla dolduruyor. Kainatın efendisi " Bu alemde birbirini çok sevenler, mana aleminde de beraber olacaklardır." buyuruyor. İnşallah sizler de dua edin Allah bu güzelliği, bu mutluluğu bize nasip etsin.
Rana 44 yıllık hayatımızda bir kere bana abdestsiz çorba pişirmedi. Bir kere beni kıracak, üzecek, incitecek bir sözde bulunmadı. Ondan hayatı boyunca hep edep, incelik, zarafet tecelli etti. Hayatı boyunca bir kere bir tabak, bir bardak, bir fincan kırmadı. Her tuttuğunu besmele ile tutar, her bıraktığını besmele ile bırakırdı. Çalıştığı zaman namazlarını günü gününe kılardı. 18 yaşından itibaren ülsere yakalandığı halde Ramazan ayında bir kerecik olsun orucunu bırakmadı. Rana çok güzel yazı yazardı, şiir yazardı, resim yapardı. Ölümünden önce yazdığı günlükleri "Günlüğümden" isimli bir kitapta toplamıştı. Ben hayat boyu Rana kadar güzel yemek yapan ikinci bir insan tanımadım. Salatayı bile o kadar özenle, dikkatle hazırlardı ki bazen sofraya oturur dakikalarca yemeye kıyamazdım. Çünkü o bir salata değil bir sanat eseriydi.
Ben de yaşadığımız sürece elimden geldiği kadar, gücümün yettiği kadar ona sevgi, saygı ve ilgi gösterdim. Yapamadıklarım içinde onun ruhundan özür diliyor, Allah'tan mağfiret bekliyorum. Bir ömür boyu Allah ve Peygamber aşkı ile yaşayan bu mübarek insanın asil ve temiz ruhunu sizlerde Fatiha'larla, Yasin'lerle, Hatim'lerle şad ederseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]