Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Teyemmüm sureti ile abdest almak hk.
Gönderen : Bahadır
Tarih : 4/22/2022 10:42:10 AM


.
TEYEMMÜM SURETİYLE ABDEST ALMA
Soru-Cevap
Değerli hocam,
Size gene mubarek Münir Derman'ın bır sozuyle ılgılı sorum var.
Demiş ki kendisi "Cünüpken su bulamadım ya da hava soguk dıye düşünme, cebinde temiz bir taş taşı, teyemmum edersin. Buna teyemmüm taşı derler...."
Bu taşla nasıl teyemmum ediliyor?
Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------
Sayın Bahadır Bey,
Kıymetli yavrum, teyemmüm için mümkünse bir duvara veya toprağa, mümkün değilse cebinde taşıyacağın taşı çıkararak ona önce teyemmüme niyet ederek ellerini sürtersin. Sonra suyla yıkıyormuş gibi ellerini oğuşturursun, sonra tekrar ellerini taşa sürterek suyla yıkıyormuş gibi yüzüne götürür, mesh edersin, sonra tekrar sürterek dirseğinden itibaren önce sağ kolunu, sonra sol kolunu mesh edersin. En son olarak da yine taşa sürterek ayak parmaklarından itibaren dize kadar sağ bacağını, sonra sol bacağını mesh edersin. Böylelikle teyemmüm suretiyle abdest almış olursun. Bu bir elektriki olaydır. Bundaki derin anlamı bilen bilir.
Değerli yavrum, duygularını, düşüncelerini, hayat olayları karşısındaki izlenimlerini belirten yeni maillerini bekler selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]