Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kadir Gecesi Mesajı.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 4/27/2022 10:49:17 PM


.

SABRİ BABA'DAN KADİR GECESİ MESAJI
KADİR GECESİNİN HAYIRLARI, RAHMETİ, BEREKETİ, MAĞFİRETİ ÜZERİNİZE OLSUN
Efendim,
Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini kutluyoruz. Bu mübarek gece sitemiz mensuplarına, Müslümanlara ve bütün kainata hayırlı olsun. İnşallah yeryüzündeki bütün varlıklar bu gecede nasiplerini alırlar.
Bu güzel gecede mutad ibadetlerimizin dışında doğduğumuz andan bu ana kadar içimizde insanlara karşı ne kadar dargınlık, kırgınlık, küskünlük varsa tek istisna olmadan onların tümü için bir genel af çıkaralım. Anamızdan yeni doğmuş gibi olalım. Zerre miktar da olsa kalbimizde kimseye karşı kin, nefret, düşmanlık, intikam hisleri beslemeyelim. Hepimiz misafiriz. Ne zaman Hakka göçeceğimiz belli değil. Neden kalbimizde tertemiz, bembeyaz, pırıl pırıl sevgilerle göçmeyelim? Neden onu birtakım negatif duygularla lekeleyip, kirletelim? Başkaları bize şunu söylemiş, hakkımızda şunu düşünmüş, bize ne bunlardan? Her sözün, her hareketin faturası o insana çıkarılıyor. Bize ne oluyor ki? Hatta onlar için hayır dua da edelim. Güzellikler dileyelim. Dualarımız yalnız kendimiz için, ailemiz için, yakınlarımız ve sevdiklerimiz için olmasın. İnsan, hayvan, bitki, eşya ve cemadat tek istisna olmadan bütün kainata duada bulunalım. Ne kaybederiz? İçimizi arı, duru hale getirmek varken neden onları taşıyalım? İshak Peygamber buyuruyor ki:
“Yol uzun, yük ağırdır, bu yükle bu yola katlanamazsınız. Yüklerden kurtulunuz.”

Gelin biz de bu mübarek gecede bu söylenenleri yapalım, ve ertesi sabah hayata anasından yeni doğmuş bir çocuk gibi başlayalım.
Hepinize ayrı ayrı sevgilerin, saygıların en içten gelenini sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Yakınlarının Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
Selamlar, rahmet, iyilik ve esenlikleri üzerinize olacak bir kandil olsun inşaallah. Kadir geceniz mübarek olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]