Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her yaptığın işle Allah'a biraz daha yaklaş....
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 5/20/2022 4:46:55 PM


.
SABRİ BABA'DAN MEKTUP
*YAVRUM, GÜNLÜK HAYATTA YAPTIĞIN HER İŞ SENİ ALLAH'A BİRAZ DAHA YAKINLAŞTIRSIN*

Kıymetli yavrum,

Biz, günlük yaşantımız içinde o kadar hassas, o kadar dikkatli, o kadar saygılı ve edepli yaşayalım ki günlük işler dediğimiz madde alemine hususlar dediğimiz noktalarda bile yine manaya yaklaşalım.

Mesela ben bulaşık yıkarken yıkadıklarımı kap kacak, çatal bıçak olarak görmem. Onlar benim için Allah’ın çeşitli esmalarına ait manevi varlıklardır. Onlar bana sevgilerini, saygılarını gösterirler, yardım etmek için çırpınmaktadırlar. Ben de onlara elimden geldiği kadar yakınlık, sevgi ve saygı gösteririm. Onları öperim, okşarım, yanaklarıma yaklaştırır, bir sevgili muammelesi yaparım. Bu her konuda böyledir. Pazar günkü televizyon konuşmamda giydiğim elbise bazı kimselerin dikkatini çekmiş. Telefon ettiler, “Efendim, yeni ceketiniz hayırlı olsun, pek güzel, pek yakışmış. Hangi mağazadan aldınız? Biz de alalım” dediler. Güldüm, teşekkür ettim, “Efendim”, dedim, o sırtımda gördüğünüz ceket otuz senelik. O kadar titiz, o kadar temiz, o kadar dikkatli giyerim ki benim elbiselerim Allah’ın müsaadesiyle kuru temizlemeye gitmez. O otuz yıllık ceketi alın inceleyin kuru temizlemeyi gerektiren bir tek nokta bulamazsınız.

Zaman zaman gardırobumu açarım, elbiselerimi öper, okşarım, onlara iltifat ederim. Dışardan evime girerken evin bütün eşyasına sevgiyle, saygıyla selam veririm. Bütün mesele her vesileyle maddeden manaya geçebilmek, her yerde güzelliğin, edebin, saygının, inceliğin saltanatını kurabilmektir.

Çaydanlığa su koyalım, ocağın üstüne oturtup bir süre kaynatalım. Ne görürüz? Çaydanlıktaki su kaynaya kaynaya buhar olur gider. Yok mu oldu, hayır yok olmadı. Sadece bir halden başka bir hale kalboldu. Hayat da öyle yavrum. Önemli olan her vesileyle mânâ alemine yol alabilmekte...

O kadar dikkatli, o kadar saygılı yaşayalım ki o kadar uyanık olalım ki çay içerken içtiğimiz her yudumdan ayrı bir zevk alalım. Yediğimiz yemekte, her lokmada ayrı bir heyecan duyalım. Bu aklımıza gelen her konuda böyle olsun. Bir kimseyle konuşurken velev ki küçük bir çocuk bile olsa o kadar saygılı, o kadar edepli davranalım ki ondan bir şey öğrenelim.

Beni yakînen tanıyanlar bilirler: Bir kış günü yolda gidiyordum. Önümde beş altı yaşlarında iki kız çocuğu yürüyordu. Biri arkadaşının ismini söyledi, onu ziyarete gittin mi, dedi. Cevap “hayır” oldu. Gerekçe olarak hastaya eli boş gidilmeyeceğini ama ne çiçek ne kumanya alacak parası olmadığını söyledi. Arkadaşı, "benim yanımda birkaç kuruş var, köşedeki çiçekçiden birkaç sap nergis alıp götürelim" dedi. İtiraz geldi, “aa," dedi, "hiç hastaya nergis gider mi?” Cevap unutulacak gibi değildi: “neden gitmesin” dedi, “dostum beni arasında acı fındıkla arasın”.
Ürperdim, heyecan duydum. Hemen cebimden defter, kalem çıkardım, not ettim. “Dostum beni arasın da acı fındıkla arasın”. Bu sözü söyleyen beş altı yaşında bir kız çocuğu idi. Demek ki her zerreden zikreden Allah oluyor.

Hayatımızı o kadar itinalı bir şekilde yaşayalım ki yaşadığımız bütün zamanlar birer inci dakikası olsun. Onun için kâinatın en büyük şairi Yunus Emre

“Aşk gelicek, cümle eksikler biter” diyor.
“Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz”.

Peki biz ne bekliyoruz? Neden biz de bütün kainatı insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşyasıyla, cemadatılyla Yunus gibi Muhammedî bir aşkla kucaklamıyoruz...

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
*SELAMLAR, RAHMET, BEREKET VE ESENLİK DOLU CUMALAR.*

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]