Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah ile dost olanlar ne kadar da mutludurlar.
Gönderen : Arzu
Tarih : 5/23/2022 1:42:00 AM


.
ALLAH'LA DOST OLANLAR NE KADAR MUTLUDURLAR
Soru-Cevap
Cok degerli buyugum; hurmetle ellerinizden opuyorum.
Guzel yorumlariniz muhtesem sozlerinizden olusan yuklerden kurtulmak adindaki konferansinizi dinledim. Allah sizden bin kere razi olsun bana, hayatima yepyeni bir baslangic yapmam icin dusunme firsati verdiniz. Ben yurtdisinda yasiyorum cevremle iliskilerim oldukca kisitli, komsum yok, arkadasim yok, cok bunaliyorum Turkiye'deyken daha iyiydi burda herkes yabanci. Bir sicak merhabaya, bir sicak komsuluga hasretim. Sizin yazilariniz yanlizligima en buyuk avuntu. Lutfen bana da dua edin. Ayrica ben buralarda sadaka fitre verecek kimse bulamiyorum gercek ihtiyac sahibi bildiginiz kimseler varsa bana bu konuda vesile olursaniz cok sevinirim
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------
Sayın Arzu Hanım,
Kıymetli yavrum, hayat bir dağ gibidir. Nasıl seslenirsek öyle cevap alırız. Dost, komşu, arkadaş bizim çabalarımızla kazanılır. Masum, temiz bir tebessümle başlayan bir yakınlık bir müddet sonra tertemiz bir dostluğa dönüşebilir. Vesileleri değerlendirmek gerekir. Onların özel bir gününde götürülecek minicik bir hediye, bir çiçek, bir kitap arkadaşlığa başlangıç olabilir. Kaldı ki bunlar olmadığı takdirde Azize Annenin yaptığını yapabiliriz.
Azize Anne kolej civarında oturan doksansekiz yaşında bir mübarek hanımefendi. Her işini kendi yapıyor. Bir gün alış-veriş için merdivenlerden inerken apartmanın yöneticisiyle karşılaşıyor. Selamlaşıyorlar, hal, hatır soruluyor. Yönetici soruyor: “”Anne” diyor, “yalnız mı oturuyorsun?”. “Hayır” diyor Azize Anne. “Yalnız değilim. Allah’la, Peygamberle, meleklerle beraber oturuyorum.” Yönetici şaşırıyor. Biraz da korkuyor... Olay bu yavrum. Biz Allah’la beraber olursak daha güzel ne olabilir? Gerektiği zaman O bize dünyanın en güzel dostunu kendiliğinden gönderir.
Mesele bundan ibaret. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]