Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çocuk eğitiminde kuru temizleme yöntemi.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/23/2022 1:44:01 AM


.
ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ AKIMLARDAN KORUMAK İÇİN GÜZEL BİR YÖNTEM: ÇOCUĞA KURU TEMİZLEME YÖNTEMİ
"Bir söz var, tabiat boşluktan hoşlanmaz derler. Si­zin boş bıraktığınız, ilgilenmediğiniz insan gönülleri bir gün ba­karsınız ki, pislikle dolmuş.

Uzun yıllar önceydi. Bir gün İstan­bul’da bir gazeteci arkadaşımla, Ergun Göze Bey ile sohbet ediyorduk. Hatırını sor­dum. Ne var ne yok dedim. Güldü. Sabri Bey dedi, hanımla beraber kuru temizleme yapıyoruz. Şaşırdım. Yeni dükkân mı açtınız haberim yok. Yine güldü, efendim dedi, çocuk okuldan gelince ona o gün çevreden bulaşan yanlış fikirleri, yanlış söz­leri, hoş olmayan davranışları ve tespitIeri önce çeşitli sorular sorarak, incitmeden, ürkütmeden, tatlılıkla sorup öğreniyor, son­ra yine aynı yumuşak üslûpla doğrusunu anlatıyoruz; ikna ede­rek, saygı göstererek, İslâmî bir incelikle...

Efendim, ben akşam yorgun geliyorum, işim ağır, başımdan aşkın. Bir de çocuklarla uğraşamam, derseniz size söyleyecek bir sözüm kalıyor. De­ğerli arkadaşım bir gün bunun faturasını ağır bir şekilde ödetirler adama. Eyvah! dersiniz, yanlış davranmışım dersiniz, keşke şöyle yapsaydım dersiniz ama iş işten geçmiş, atı alan Üskü­dar’ı aşmıştır. Son pişmanlık fayda vermez. Unutmayın tabiat boşluktan hoşlanmaz.

Değişme ağır ağır olunca kimsenin gö­züne batmıyor. Çürüyüş yavaş yavaş olunca kimse endişe duy­muyor. Sonra bir gün gazetelerde okuyor, Allah Allah diyoruz, nasıl oldu böyle. Aslında iyi aile çocuğu idi. Neden şaşıyoruz. Canımızdan çok sevdiğimiz evladımızın o melekler kadar ma­sum, tertemiz gönlü, her gün yeni zehirlerle dolarken aklımız neredeydi. Yorgunluk, sıkıntı bahaneleriyle hep seyirci kalmadık mı bu olaya. Oysa önemli olan ilk adımdı. Bir şey iyi başlarsa zamanla daha iyiye, kötü başlarsa daha kötüye gidiyordu. Her şey sonunda kendinin son gücüne varıyordu.

Büyük günahların yolu küçük günahlardan geçer. Her büyük günahın öncesinde küçük günahlar vardır. Adam öldürmenin başlangıcı dedikodu, münakaşa olduğu gibi fuhşa giden yol da önce bir bakışla başlar. Önemli olan ilk adımdır. Aman çok uyanık olalım."

Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]