Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Akıllı insan düştüğü yerden bir avuç toprakla kalkar.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 6/30/2022 12:59:38 PM



AKILLI İNSAN DÜŞTÜĞÜ YERDEN BİR AVUÇ TOPRAKLA KALKAR
Kıymetli yavrum,
Akıllı adamlardan bahsedilirken bir tâbir kullanılır. O derler, düşse bile yerden bir avuç toprak alır da kalkar. Ne kadar severim bu sözü. Ve en çok takdir ettiğim insanlar arasındadır onlar. Evet, bütün gayretlerimize, olağanüstü mücadelemize rağmen, düşsek bile yeniden daha büyük bir umut ve heyecanla yerimizden kalkabilmek, kalkarken bir avuç toprakla beraber doğrulabilmek ne güzeldir. O bir avuç toprak simgesi ne kadar anlamlıdır. Ve neler anlatmaktadır gönül gözü açık olanlara. Mağlubiyetlerden ders alabilmek, herkesin kârı değildir. Mağlup olduğumuz anda psikolojik tedavi mekanizmasını işletip, suçu onun bunun üstüne yıkıp, düzlüğe çıkmaya çalışmak, kendimizi aldatmaktan başka nedir? Başkalarını aldatanların kârları nedir?
Önemli olan, yenildiğimiz, düşüp yıkıldığımız anda bile, on­ların üstüne çıkıp, objektif olarak hatalarım nelerdir, nerelerde kusur ettim, tekerrür etmemesi için neler yapmalıyım diye­bilmektir. Telâfi mekanizmaları ile kendilerini aldatanlar, ömür boyu yerlerinde kalmaya, sürünmeye mahkûm olanlardır. Ve aldanışların en fecisi insanın kendi kendini aldatışıdır.
Bir avuç toprakla kalkanlar, önce mağlubiyetinin sebeplerini araştırıp, sonra bunları ortadan kaldırmanın yollarını sâlim kafa ile arayanlardır.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]