Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her çaba bir hizmettir.
Gönderen : Kezban
Tarih : 7/5/2022 1:30:17 PM


.
OKUYUCU MEKTUBU
HER NİYET DE BİR HİZMETTİR

Merhaba sevgili gönül dostları.

Allah’ıma şükürler olsun huzurlu mutlu olabileceğim bir iş nasip etti. On yıldır mahallemde apartman görevliliği yapıyorum. İşimi insanlarla iletişim halinde olmasını seviyorum. Sevgi bütün güzel kapıları açıyor. Sevdikçe gönlümüzden sonsuz kapılar açılıyor. Orası o kadar genişliyor ki artık sevgiden başka şey düşünemiyorsun.

Rahmetli Sabri Tandoğan hocam Gazi hastanesinde yatıyordu. Kardeşler hizmetinde bulunuyorlardı. Allah onlardan sonsuz kez razı olsun. Bir gün telefonum çaldı. Bir kardeşimiz öyle iki apartman yıkamakla olmaz bu işler. Git dedi bir gün de sen kal hocamıza hizmet et dedi. Hemen aklıma kelamı Hak'tan al sözü geldi. İkindi sıralarıydı abdestimi aldım. Sevinç içinde otobüse bindim. Yolda giderken söğüt ağaçları kıpır kıpır sallanıyorlardı. Hastaneye geldim durumu anlattım. "Oradaki arkadaşlar sen git ihtiyaç duyduğumuzda seni telefonla ararız" dediler.

Ayrıldım hastaneden ve otobüse binip eve dönerken yine söğüt yaprakları kıpır kıpır sallanıyordu bir çocuk gibi sevinçliydi.

Bu sabah erken saatlerde çok güzel düşünce geldi aklıma her insan bulunduğu yerde hizmet yapabilir gücünün yettiği kadar. Yeter ki niyet edip mücadele etsin ve orada çevresine faydalı olabilir. Biz hiçbir şeyi küçümsemeyelim.

Rahmetli Sabri Tandoğan Hocamın dediği gibi bir güzellik damıtabilelim çevremize. Hocam rahmetli “Yaptığınız işin parasını azımsamayın. Belki orada yeni bir insanlarla tanışacaksınız.” derdi. “Ve orada öyle mutlu olacaksınız ki” derdi. Hocam hep güzellik peşindeydi. “Nerede sevgi nerede güzellik orada Allah” derdi. Allah Sabri Hocamdan sonsuz kez razı olsun. Onun izinden gitmemizi nasip etsin cümlemize amin.

Kezban

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]