Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Veliler Sultanından inciler.
Gönderen : Ömer
Tarih : 7/25/2022 11:13:40 AM


.
VELİLER SULTANINDAN İNCİLER
Mektup-Cevap
Sayın Hocam

Benim büyük bir muhabbet ve saygı beslediğim veliler sultanı Abdülkadir Geylani Hazretlerinin verdiği öğütler her çağda bütün insanlığa yol gösterecek mahiyetdedir.

Bunlardan bir kısmını aktarmak istiyorum.

Ey evlat.Önce nefsine öğüt ver. Onu yola getir. Sonra da başkalarını. Senin henüz ıslaha muhtaç hallerin var. Gözlerin bir adım öteyi görmüyor. Neyinle körleri yola getirmek sevdasındasın?

Yalnız kaldığın zaman seni kötü işlerden koruyacak duyguya muhtaçsın. Ayak kaymasını önleyecek tedbirin olmalı. Hakkın her an seni kontrol ettiğini içinden sezmelisin.

Başına bir iş gelecek olursa, sabır eli ile karşıla. Şifa buluncaya kadar dur. Bağırma,çağırma. Şifa gelirse şükür eli ile al. Bu hale geldiğin zaman, en güzel şeyi bulmuş olursun.

Bütün gayretin en çok lazım olana olmalı. O en luzumlu olan ise Allah'tır. O’nu ara, Allah ve O’nun katında olan sana yeter.

Çok az düşünüyorsun. Tefekkür kalpten olur. Kalbine yönel. İşte peygamberimizin "Bir anlık iyi düşünce,bir gece sabaha kadar yapılan nafile ibadetinden daha hayırlıdır" buyurması buna dayanır.

Bildiklerinden sorumlusun. Yerinde kullanmadığın takdirde bilgi senden davacı olur.

Sabırlı adam kuvvet sahibi olur. Buna işaret olarak Allahü Teâlâ şöyle buyurdu: "Sabırlı kullara hesapsız mükafat verilir."

Kainatın her zerresinde Allah'ın güzel sanatı vardır. Bu güzel sanatların her biri Hakka varan delildir. Bu delillere yapışan herkes Hakka ulaşabilir. Derin düşüncelere dal. Düşüncelerin derinlere kök saldıkça yükselirsin ve yücelirsin.

İnsanların önünde gezen bir çok felaket vardır. Her felaketin de kendine göre hayli dalları vardır. En büyük felaket, sonsuz saadetden mahrum olmaktır. En büyük saadet,ruh zenginliğine ermektir. Bunun için çok çalışmak ve tembel olmamak gerekir.

Dua bağına yapış. Ağzından çıkan kalbinde bulunan olmalı. Her ikisini de iyi yönet ki, hoş olasın.

Dindar kişilerle bir arada ol. İnsanların en üstün ve akıllı olanı Allah'a uyandır. En cahil ve aptal olanı ise O'na isyan edendir. Ahmakla oturan ahmak olur. Bilen ve bilgiyle iş tutanları ara.

Aziz ve Celil olana hizmetçi ol. Şu dünyanın sahte sultanlarına hizmet etmekle eline ne geçer ? Hangisi ölümü geri çevirebildi? Kısmetinde olmayanı bir tanesi sana verebiliyor mu?

Ahireti dünyadan öne al. Böyle yaparsan ikisini birden kazanırsın. Dünyayı ahiretden öne alırsan ikisini de kaybedersin.

Allah'ın rahmeti boldur. Ümit kesme, herkese yeter, sana da yeter. Tövbe üzerinde dur. İhlası bırakma. Her halinde Allah'ın emri ve Peygamberin adeti önderin olsun.

Afiyet afiyeti aramamaktır. Afiyeti arayan afiyeti bulamamıştır. Şifa aramak hastaların işidir. Bütün şifa Hakk'a teslim olmaktır. Bu dünya bir denizdir, imanında gemi. Gemi sağlam olursa burada boğulmaktan kurtulursun.

Başkasında bulunan bir hatayı defetmek istersen nefsinle yapma,imanınla yap. Kötülükleri iman yıkar.

İç ve dış konuşmalarını kayda bağla. Sizi kontrol eden melekler dışınızı, Allah ise içinizi gözetler.

Bilemezsin cennet ehli misin, yoksa cehennem ehli mi? Sonun belirsiz. Bugün belki adın temiz olabilir,ama aldanma.Yarın adın kimler arasında okunur, bilemezsin.

Ümitlerini kıs,hırsını azalt. Sana emanet edilen namazları vaktinde kıl.Yazık sana, karşılıksız bir şey talep eder oldun. Hele bir düşün. Allah'ın Kuran'da anlattığı az uyuyan, çok ibadet eden ve ağlayan kimselerle aranda dağlar var.

Belki de yarın yeryüzünden ismin silinir, cismin zemine geçer ve sen eli boş olursun. Bu bir an meselesidir. Belki hemen, belki biraz sonra. O halde gaflet niye? Niçin bu gaflet uykusu? Hayatta olduğun müddetçe, ömrü fırsat bil. Bir müddet sonra hayat kapısı kapanacak, bu dünyadan ayrılacaksın. Gücün yettiği müddetçe hayırlı işler yapmayı ganimet bil. Tövbe kapısı açıkken ve elinde bu imkan varken bunu fırsat bil, tövbe et. Dua etmeye imkanın varken, dua et. Salih kimselerle beraber olmayı fırsat bil."

Ne mutlu Allah dostlarının yolundan gidenlere.Allah bizleri onların şefaatlerine nail eylesin.

Hürmet ve sevgilerimle ellerinizden öperim.

Ömer Erkul

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Ömer Erkul,

24.3.2007 tarihli mailinizi aldım.

Efendim, evliyalar sultanı Abdülkadir Geylani Hazretlerinden alıntı yaparak gönderdiğiniz mail ne kadar güzel. İnsan binlerce kere okusa yine doyamaz. Kısa ve özlü olarak sanki hayatın bir hulasası yapılmış. Keşke yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize bunu gönderebilsek. Size gönüller dolusu teşekkürler ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan

Allah'ın Rahmeti, Peygamber Efendimiz SAV'İn Şefaati Onların Üstlerine Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]