Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “İlim bir nokta idi, onu cahiller teksir etti.” Hz. Ali (R.A.).
Gönderen : Hatice Hakeri
Tarih : 10/10/2022 12:39:53 PM


.
İLİM BİR NOKTA İDİ, ONU CAHİLLER TEKSİR ETTİ (ÇOĞALTTI) HZ. ALİ (R.A.)
Mektup-Cevap
Muhterem efendim,

Değerli cevabınıza çok teşekkür ediyorum. Yine cevap tek yola çıktı. EDEP, TEVAZU, İNCELİK, SAYGI, SEVGİ, HİZMET. İnşallah bunları uygulayabilen bir insan olurum. Efendim, Artık ne yapacağım biliyormusunuz? Kendime soru sormayacağım. Veya daha doğrusu kafama takılan her şeye başıma gelen her sınava yerine göre bunlardan alıp kullanacağım. Nasıl elhamdülillah TEVHİD ise kainatın özü demek ki artık iyice tarafımdan anlaşıldı ki hayatın özü de bunlar.

Hani bir bilgelik öyküsünde profösör bir deney yaptırır ve öğrencilerden irili ufaklı taşları kavanoza yerleştirmelerini ister. Ve çıkacak olan ders hayatta uygulanacak şekliyle de şudur. Önce kavanoza büyük taşlar yerleştirilecek sonra küçük taşları koymak kolay olur. Ben de bu sizin hayatın özü kelimelerinizi büyük taşlar olarak kişiliğime yerleştirmeye çalışacağım. Bana mail adresime birkaç ay önce "zoom "diye bir mail yolladılar. Muhteşem çok etkilendim sık sık açıp yeniden izliyorum. İlk karede iki zigzag var. Sonraki karede bunun ibik olduğunu anlıyorsunuz... daha sonraki karede bu iki horoza ait. .daha sonra bunları pencereden izliyorsunuz ...diğerinde bunları izleyenin iki çocuk olduğunu görüyorsunuz v.s. bu böyle bir sürü bakış içinde bakış olarak taa uzaydan dünyayı izleyişe kadar çıkıyor sonucunda.Buradaki zoom'u = hayata geniş açıdan bakmakla özdeştirdim. Siz de hep bunu söylüyorsunuz zaten. Efendim, İnşallah bu inci kelimelerinizi bir inci bileziğe dönüştürüp koluma takacağım. Tesbih edeceğim. Sonsuz şükür duygularımı ve hürmetlerimi sunuyorum efendim.

Allah'a emanet olunuz. Hayırlar dileyen dualarımla...


Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
**********************************

Sayın Hatice Hakeri,



Efendim, bilirsiniz Hazret-i Ali Efendimizin harikulade güzel bir sözü vardır: “İlim bir nokta idi, onu cahiller teksir etti” diye... Aslında yapılacak iş ortada. Bir İslami gerçeği sımsıkı yakalamak ve onu hayatımızın her anında yaşamak, uygulamak. Her zaman söylüyorum bir tek Hadis “Ya hayır söyle, yahut sus” insanı velayet makamına kadar götürebilir. Ama iş onu uygulamakta.

Lise yıllarımdan beri dikkat ettim. Bu bir tek Hadisi yaşayan, uygulayan kimseyi görmedim. Kütüphaneler kitap dolu. Bir kitapçıya gidiyorsunuz, hemen her gün birçok kitaplar geliyor. İyi güzel ama sonuç ne? Rahmetli hocam operatör doktor Münir Derman, “Bunlar lakırdı amma sonu ne?” derdi. Bizler de işe bu yolda başlasak sanırım alacağımız yol bir hayli fazla olur.

Hazret-i Ömer her gece yatarken kendine şu soruyu sorarmış: “Bugün Allah için ne yaptın?” Sizin temiz kalbinizle ve iyi niyetinizle bunun da üstesinden geleceğinize bütün kalbimle inanıyorum. Şimdiden başarılar diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]