Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Biz hep ümitvar olacağız, ümitsizlik bize göre değil.
Gönderen : Tuna
Tarih : 12/24/2022 3:18:56 PM


.


ÜMİDİMİZ HER ZAMAN OLMALI

Soru-Cevap

Sayın Büyüğüm,

Kendimi çok yalnız ve başarısız hissediyorum. Hayattan nasıl zevk alınır, nasıl ayakta kalınır her şart ve koşulda ... İnsanlar nezdinde işe yaramaz atf edilmemek... Toplumun , sosyal hayatın her pozisyonunda başarılı ve mutlu olmak istiyorum ..
Bana neler tavsiye dersiniz?
Saygılarımla.

-------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Tuna Bey,

Kıymetli yavrum, önce her şeyden önce insanları seveceğiz. İnsanları sevmek hayata bir başlangıçtır. Sait Faik “Her şey bir insanı sevmekle başlar” der. Ondan sonra elimizden geldiği kadar önümüzdeki işi en iyi yapmaya çalışcağız. Bu önümüzdeki iş şu olur, bu olur, hiç önemli değil. Önemli olan önümüzdeki işi en iyi yapmaya çalışmakta. Başka işlere karışmadan, başkalarının işlerine karışmadan önümüzdeki işi en iyi yapmaya çalışmak. Ondan sonraa yavrum hayatta kimseyi tenkid etmeyeceğiz. Sadece önümüzdeki işi en iyi yapmaya çalışacağız.
Ondan sonra yavrum, en önemli nokta hayata sımsıkı sarılmak. Hayatı sevmek. İnsanları sevmek. Hiçbir zaman ümidimizi kesmeyeceğiz. Her zaman için hayata sımsıkı bağlanacağız. Hayatı öyle seveceğiz ki şikayet edecek bir şey bulamayacağız. Daima şükredeceğiz. Şükür hayatın en önemli olayıdır. Daima şükretmek yediğimize, içtiğimize, giydiğimize, kuşandığımıza, her şeyimize şükretmek yavrum. Cebimizdeki para az olur, çok olur, ona da şükretmek. Bu suretle hayatta başarılı oluruz yavrum. Bu suretle hayatta mutlu oluruz. Bu suretle seviliriz, severiz. Senin de böyle bir insan olacağına bütün kalbimle inanıyorum.

Değerli yavrum, selamlar, sevgiler, saygılar.

Not: Benim Gönül Sohbetleri kitaplarım var. Lütfen bunları her gün oku. Her gün oku. Onlar sana yepyeni bir aşk verecek.

Haydi iyi günler yavrum.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]