Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : N eolur kirlenmesek hep temiz kalsak...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 1/30/2023 10:00:52 AM


.
NE OLUR, NE OLUR KİRLENMESEK...
" hayat karşımızda duran kocaman bir ayna. Ne yaparsak, neyi düşünürsek, neyi hayal edersek orada yansımasını görüyoruz. Yunus Emre sekiz asır evvel boşuna söylememiş “Seni deli eden şey, yine sendedir sende” diye. Bazan hayret ediyoruz bu insan nerden karşıma çıktı diye. Bazan hiddete kapılıyor istemediğimiz, sevmediğimiz bir olay karşısında kaldığımız zaman hayır diyoruz ben buna mütehak değilim, bu olmamalıydı. Vah bana, vahlar bana. Ben ona müstehak olmasaydım, o karşıma çıkar mıydı? Nefs bir türlü gerçekleri kabul etmek istemiyor. Bir türlü Nakşi Hazretleri gibi “Eller yahşi, biz yaman, eller buğday biz saman” diyemiyor. Ve diyemediğimiz sürece de karşılaştığımız negatif durumlar tekrar tekrar önümüze çıkıyor. Ne olur şu bencilliği, egoizmi bir yenebilsek. Ben değil, sen diyebilsek. Mesele kendiliğinden halledilecek. Kainat çıldırtıcı güzellikleriyle önümüzde perde perde açılacak. Ama ne olur nefsin pençesinden hiç olmazsa önümüzdeki zamanı kurtarabilsek. Şeytan ben dediği için cennetten kovuldu. Ebu Lehepler ben dediği için ebedi lanete müstehak oldu. Ne olur biz kendimizi bu uçurumun kenarından kurtarabilsek.

“Yıkanlar hatır-ı naşadımı, şad olsun
Bana namurad olsun diyenler bermurad olsun”

diyebilsek. Hayat öyle güzel, öyle muhteşem ki her yanımız, her yöremiz sonsuz güzelliklerle dolu, mucizelerle dolu. Ah bir görebilsek. Bir özverili hayata ulaşabilsek.

“Ne olur kirlenmesek, temiz kalsaydık
Dünyanın aldatıcı renklerinden soyunsaydık
Ahh...güvercinler gibi böyle saf
Şadırvanlarda kanat çırpsaydık” "

Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruharı Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]