Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çalışmanın güzelliği.
Gönderen : Cengiz
Tarih : 2/7/2023 11:09:02 AM


.
ÇALIŞMANIN GÜZELLİĞİ
Mektup-Cevap
Sayın Hocam,

Sevgi ve hürmetlerimlerimle sizi ve tüm dostları selamlarım.

Bir Allah dostuna sormuşlar insandaki en büyük meziyet nedir diye.O da çalışmak demiş.

Gerçekten de hem bu dünyada, hem öbür dünyada sadece çalışanlar kazanıyor.Başarının yolu ise bir çok başarısızlıktan geçiyor. Yılmadan,ümitsizliğe kapılmadan hep hedefe doğru gidenler sonunda başarıya ulaşıyor.

Edison dehanın %99'u çalışmaktır demiş. Edison ampulu buluncaya kadar 10 bin deney yapmıştır.10 bin başarısız deneyin sonunda bugün aydınlandığımız ampulu icat etmiştir.

Amerika'da birçoklarına göre gelmiş geçmiş en büyük başkan Abraham Lincoln'dur. Onun hayatına baktığımız zaman başarısızlıklarla dolu olduğunu görüyoruz.İlk siyasi mücadelesinde mağlup oldu. Bir süre iş hayatına atıldı,iflas etti. Evlendiği kadın hayatı boyunca kederden başka bir şey vermedi. Devlet memuru olmak istedi, fakat bunu da başaramadı. Senato üyesi olmak istedi, olamadı. Başkan yardımcılığı için adaylığını koydu, kazanamadı. Fakat bütün bu başarısızlıklar sonunda o, yine Amerika'ya Başkan oldu. Bugün Amerikan kahramanı olarak hatırlanmaktadır.

Müzik öğretmeni Bethooven'a sen besteci olamazsın demişti. Sağır olmasına rağmen dünyanın en büyük bestecilerinden biri oldu.

Tüm başarılı insanların hayat hikayeleri başarısızlıklarla doludur.Fakat hepsinin ortak bir özelliği vardır.Azimle,inançlarını kaybetmeden yollarına devam etmek ve sadece hedefi düşünerek çalışmak .

Aynı kural öbür dünya için de geçerli.İnsanlarda şöyle bir yanılgı var.Evliyalık,yüksek derecelere kavuşmak sanki Allah'ın dilediği kullarına verdiği bir lütuf gibi algılanıyor.Allah dostlarının hayatına baktığımız ne kadar çok secde ettiklerini,ne kadar az uyuduklarını,nasıl nefis mücadelesi verdiklerini,diğer insanlar için ne kadar çok çalıştıklarını,ne büyük ızdıraplar yaşadıklarını görüyoruz.Evliyalık da , bu dünyada başarılı olmak da hep çalışmakla oluyor.Kuran 'da "İnsana emeği dışında bir kazanç yoktur" deniliyor. Öyleyse kaybedecek zamanımız yok.

Hürmet ve sevgilerimle ellerinizden öperim

Cengiz

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Cengiz Bey,

Çalışmanın insan hayatındaki önemini birbirinden güzel örnekler vererek ne güzel anlatmışsınız. Tebrik ederim. Ben, çalışmanın önemini yalız başarılı olmada görmüyorum. Mutlu olmak, huzurlu yaşamak için de çalışmak şart. Birçok insan çalışırken ne güzel bir yaşama sevinci duyduklarını anlatır. Bugün modern psikiyatride de çalışmak, meşguliyet en güzel ilaç olarak gösteriliyor. Birçok insan çalıştıkça, mücadele ettikçe bedbinliklerinden, karanlık duygularından uzaklaşıyorlar. Bu da bizi doğrulayan bir örnek. Allah cümlemize çalışma aşkı ve heyecanı versin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]